Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ποτίστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Φυλής


Ποτίστρες σε κεντρικά σημεία

του Δήμου Φυλής τοποθετούνται αυτές τις μέρες με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη προκειμένου τα αδέσποτα ζωάκια να έχουν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν.


Όπως διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς η τοποθέτηση θα συνεχιστεί σε πολλά κεντρικά σημεία και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

“Ας μην ξεχνάμε πως ο Πολιτισμός των ανθρώπων αναδεικνύεται και από τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα που έχουν ανάγκη την διαρκή φροντίδα μας”, τονίζει ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης του οποίου την πρωτοβουλία υποδέχθηκαν με θερμά λόγια οι φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου Φυλής.

“Στον τομέα αυτό δεν χωράει εφησυχασμός καθώς η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρας μας έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα ζώα, με ότι αυτό συνεπάγεται” επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι “Η προσπάθεια για την πολύπλευρη φροντίδα των αδέσποτων θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς, όπως “τσιπάρισμα” , στειρώσεις, εμβολιασμοί κ.τ.λ. που ήδη εφαρμόζονται πάντα σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος) και το φιλοζωικό κίνημα του τόπου που αποτελείται από δεκάδες ευσυνείδητους συμπολίτες μας”.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως για την ασφάλεια των ζώων την αποκλειστική ευθύνη για τον ανεφοδιασμό των ποτίστρων φέρει το Τμήμα πρασίνου.


ΔΗΜΟΣ  ΦΥΛΗΣ