Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ιδιαίτερο κάλεσμα στους εμπόρους Περιστερίου και Αιγάλεω μέσω προαναγγελίας δυναμικών κινητοποιήσεων


Την σφοδρή τους αντίθεση στην ανέγερση εμπορικού κέντρου στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του, το Συντονιστικό των κατοίκων δηλώνει πως θα αντιδράσει δυναμικά στο σχέδιο καταστροφής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της περιοχής, προειδοποιώντας πως η κατασκευή του mall στο οικόπεδο Μουζάκη θα επιφέρει σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής και στο κυκλοφοριακό.

«Το Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο mall θα οργανώσει το επόμενο διάστημα ποικιλόμορφες δράσεις και ενέργειες ενάντια στο mall. 

Απευθύνεται σε κάθε φορέα, συλλογικότητα, κινήματα γειτονιών, στους συλλόγους αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, στον εμπορικό κόσμο Περιστερίου και Αιγάλεω, στους κατοίκους της Αθήνας και των όμορων δήμων, καλώντας τους σε μαζικές, δυναμικές αντιδράσεις.

Έχει στόχο να ξεσηκωθεί ένα ευρύ κύμα αντιδράσεων που θα βάλει οριστικά τέλος στα σχέδια της πολυεθνικής να αρπάξει το φιλέτο της εμπορικής κίνησης στα Δυτικά και να εκμεταλλευτεί την υπεραξία της φήμης και της ιστορικότητας του αρχαιολογικού χώρου του Πλάτωνα», 
σημειώνεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΕΔΩ
Σύμφωνα με το Συντονιστικό «η μόνη λύση για την ''ανάπτυξη'' της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι η αναβάθμιση του ιστορικού αρχαιολογικού Πάρκου ως ''κοινό'' δημόσιο αγαθό για όλους τους κατοίκους της Αθήνας και των γύρω περιοχών και όχι ως φιλέτο κέρδους για πολυεθνικά συμφέροντα. Αυτή τη λύση θα παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολυεθνική», 
καταλήγει η ανακοίνωση.


topontiki.gr - 19/01/2018