Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στον εορτασμό ''των Φώτων'', στο Ζεφύρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους πιστών.

Τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο πατέρας Άγγελος Κανέλος ο οποίος ανακοίνωσε στο ποίμνιο την μετακίνηση από τον Άγιο Στυλιανό του πατέρα Θεοφάνη Θεοφάνους, ως δεύτερου ιερέα στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσης.
«Τα Άγια Θεοφάνεια είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου» είπε στο κήρυγμά του ο πατέρας Άγγελος. «Παλιά τα σπίτια όλων ήταν σαν εκκλησίες. Οι γυναίκες άναβαν το καντήλι, λιβάνιζαν. Σήμερα δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Για αυτό σε λίγο που θα περάσετε να πάρετε τον αγιασμό να ξέρετε ότι το αγίασμα το πίνουν μόνο όσοι έχουν νηστέψει» σημείωσε μετά την λήξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού.

ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

«Τα χρόνια που περνάμε είναι δύσκολα. Η Εκκλησία στήριξε με συσσίτια τον κόσμο, τώρα παίρνουν τα σπίτια των φτωχών και φοβάμαι πως πρέπει να κάνουμε και κοιτώνες. Για αυτό προσέξτε αναστηθείτε από τον ύπνο του δικαίου. Δεν μας ταιριάζει σαν λαός και ως έθνος να είμαστε γιουσουφάκια. Ουδέποτε οι πρόγονοί μας υποτάχθηκαν και εμείς πρέπει να τους μοιάσουμε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και διδάξτε τα παιδιά σας με τις αρχές του χριστιανισμού και του Ελληνισμού» κατέληξε το κήρυγμά του ο πατέρας Άγγελος.
Αμέσως μετά ιερείς και πιστοί, με προεξάρχουσα την εικόνα της Βάπτισης του Χριστού που κρατούσε στα χέρια του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος κατευθύνθηκαν πεζή στο πάρκο Κώστας Λιάρος όπου εψάλη το απολυτίκιο των Θεοφανίων και η έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Η εικόνα επέστρεψε πεζή στο Ναό και αμέσως μετά ο πατέρας Άγγελος πρόσφερε καφέ στους επισήμους και ο πατέρας Θεοφάνης γλυκά για τη γιορτή του.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΔΩ