Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Δημοτική Ενότητα Φυλής η εορτή των Θεοφανείων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία των τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Παναγακόπουλο, την οποία παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια πλήθος πιστών, ακολούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού («αγιασμός των υδάτων») σε δεξαμενή στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού. Μετά το πέρας της τελετουργίας του «αγιασμού των υδάτων», ο πατήρ Δημήτριος ευχήθηκε στους πιστούς οι οποίοι προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν Αγιασμό.

Η εορτή των Θεοφανείων, γνωστή και ως εορτασμός των Φώτων, συνδέεται με πλήθος παραδόσεων και συμβολισμών και εορτάζεται εις ανάμνησιν της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης με την οποία ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, ενώ η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, κατά τη λαϊκή πίστη, δίνει στο νερό καθαρτικές και εξυγιαντικές ικανότητες.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΔΩ