Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Καταδικάζουν-Καταγγέλλουν-Στηρίζουν τους εργαζόμενους με ψήφισμα

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΑΘΗΝΑ 984

Κατά τη έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας
υιοθέτησε με ευρύτατη πλειοψηφία (μία αποχή) ψήφισμα που καταδικάζει τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 984 και των νομίμων εκπροσώπων του και ζητά από την κυβέρνηση να επιλυθεί το πρόβλημα που απειλεί να αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για καταχρηστική και παράνομη ενέργεια, που παραπέμπει σε «λογικές Σουλτάνου». «Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών απειλεί τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης με οικονομικό στραγγαλισμό» τόνισε ο κ. Καμίνης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό με την κυοφορούμενη από την κυβέρνηση δημοπράτηση των αδειών των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, δημιουργούνται συνθήκες που θέτουν εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα του Αθήνα 9.84, ενός μέσου ενημέρωσης ανεξάρτητου και πλουραλιστικού. Ενός μέσου ενημέρωσης που εξυπηρετεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Στη συνεδρίαση παρενέβη η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου, η οποία κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέψουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του Αθήνα 9.84 και να στηρίξουν τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας εξέφρασε τη αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του δήμου Αθηναίων και των εργαζομένων του, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Μιχάλης Κυριακίδης σημείωσε ότι η εξέλιξη δημιουργεί εύλογη ανασφάλεια σε όλους τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας και συνολικά στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Ψήφισμα υπέρ του Αθήνα 9.84 υιοθετήθηκε και στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

cityofathens.gr