Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Υπέροχο Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι

«Ύμνοι και κάλαντα του τόπου μας» στην εξαίσια συναυλία


του Δημοτικού Ωδείου Φυλής

Ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βροχερό απόγευμα της Κυριακής 17/12 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής.

Καθηγητές και σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής υπό τις οδηγίες του μαέστρου και καθηγητή Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην συναυλία που παρουσίασαν με θέμα «Ύμνοι και κάλαντα του τόπου μας» εισπράττοντας πολλές φορές το χειροκρότημα των θεατών.

Ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικα, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο αλλά και κάλαντα που ψάλλονται τα Θεοφάνεια. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Μελέτης Καρκαλούσος.

«Σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους καθηγητές του Δημοτικού μας Ωδείου για την προετοιμασία των εκδηλώσεων αλλά και την αποψινή τους συμμετοχή. Χρόνια Πολλά σε όλους» είπε ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Μελέτης Καρκαλούσος.

«Χρόνια πολλά καλά και ευλογημένα» ευχήθηκε σε όλους μετά το τέλος της συναυλίας ο καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της χορωδίας για τον άψογο συγχρονισμό. «Είναι χρήσιμο και αναγκαίο να μην απομακρυνόμαστε από την παράδοσή μας.

Ευχαριστώ το Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού που είναι κοντά στην παράδοση και τη στηρίζει» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος.

Η αποψινή εκδήλωση ήταν η πρώτη και άνοιξε ένα κύκλο συνολικά τεσσάρων παραστάσεων που οργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Φυλής, υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την Τρίτη 19/12 και την Τετάρτη 20/12 στις 16.00 μ.μ. το πρόγραμμα προβλέπει «Μουσική Προπαιδεία». 


Η εφαρμογή του συστήματος της μουσικής προπαιδείας που διδάσκεται στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

Το συγκεκριμένο σύστημα με όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει αποτελεί μια αληθινή επανάσταση στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης σε πανελλαδική κλίμακα και αυτό επειδή εκπαιδεύει τα παιδιά μέσω της μουσικής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21/12 στις 19.00 το απόγευμα όπου οι λάτρεις της κλασικής μουσικής και ιδίως όσοι αγαπούν το μουσικό είδος της σονάτας, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μουσική δωματίου.


Δείτε videos με αποσπάσματα από τη συναυλία (video1, video2, video3, video4)


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΔΩ