Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαίνια σε νέο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές και δημότες του Δήμου Μεγαρέων,
στα εγκαίνια, στο νέο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης 
στην Πλατεία Ολυμπιονικών (περιοχή πρώην εργοστασίου Ερκίς).

Τριακόσιοι (300) μαθητές από τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Μεγαρέωνβίωσαν τη χαρά της Ανακύκλωσης και της Προστασίας του Περιβάλλοντος, αφού ανακύκλωσαν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες και διασκέδασαν με μουσική, χορό, ξυλοπόδαρο, χιονάνθρωπο και πολλά δρώμενα. Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης συσκευασιών, κάθε φορά που ένας μαθητής ανακύκλωνε, εκτυπωνόταν αυτόματα ένα κουπόνι συμμετοχής για κλήρωση με δώρα 2 ποδήλατα και mp3 player.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος και Αθανάσιος Μπούρας.

Εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Χρήστου Σπίρτζη, παρευρέθηκε ο Διευθυντής του Υπουργικού του Γραφείου, κος Σταύρος Καραγκούνης.

Από το ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ο Δήμαρχος κος Γρηγόρης Σταμούλης, οι Αντιδήμαρχοι κος Σταύρος Φωτίου, κα Ελένη Ρήγα, κος Νίκος Παπαπανούσης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας κος ΗλίαςΜουσταΐρας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Ιωάννης Κολάτας, οιΤοπικοί Σύμβουλοι κα Αναστασία Τσίγκρη και ο κος Παναγιώτης Χαλόφτης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου κος Ελευθέριος Κοσμόπουλος και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου κος Δημοσθένης Λιώτας.

Από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Ιωάννης Βασιλείου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κα Παναγιώτα Παππά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, στον Δήμο Μεγαρέων σηματοδοτεί και τη νέα εμφάνιση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, καθώς το νέο κέντρο στον Δήμο Μεγαρέων, μοιάζει με αληθινό «Σπιτάκι της Ανακύκλωσης».

Την όλη οργάνωση επιμελήθηκε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, φορέας εγκεκριμένος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που ως σκοπό του έχει την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.


ΔΗΜΟΣ  ΜΕΓΑΡΕΩΝ