Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

"Πράσινο φως" από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφ. Φυλής


Εγκρίθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 από Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,
η σύναψη και οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Φυλής 
για την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 4,98 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ), που θα βελτιώσει, από κυκλοφορική, περιβαλλοντική και αισθητική άποψη, τον κεντρικό οδικό άξονα του Δήμου Φυλής στο συνολικό του μήκος που φτάνει τα 3,6 χιλιόμετρα.

Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, που σήμερα είναι άναρχη και προκαλεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, η βελτίωση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της Λεωφόρου και η αντιπλημμυρική προστασία που κατά τις βροχοπτώσεις δυσκολεύει την κίνηση πεζών και εποχουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, η λεωφόρος Φυλής θα αποκτήσει, πλέον, σταθερό πλάτος. Σταθερό θα είναι και το πλάτος των πεζοδρομίων, τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα αποκτήσουν ράμπες αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, λωρίδες τυφλών και διαβάσεις πεζών.

 Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν το δρόμο από τη διάβρωση, αλλά και ο επαρκής φωτισμός του. 

Παράλληλα θα βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια και θα κατασκευασθούν εσοχές στα πεζοδρόμια για τις στάσεις των λεωφορείων και τη στάθμευση των οχημάτων.