Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Γκίκας : Καλούμε όλους τους Δημότες να απόσχουν από την κωμωδία


Η παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω» (αξιωματική αντιπολίτευση), θεωρεί υποχρέωσή της να σας ενημερώσει για τις θέσεις μας αναφορικά με όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στον Δήμο μας, τις περίφημες «ανοικτές συνελεύσεις κατοίκων για την τοπική δημοκρατία».

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρήκε απέναντί της όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που διαφώνησαν με την πρόταση της Ανάπλασης – ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω για την “Τοπική Δημοκρατία” και την καταψήφισαν.

Παρά την διαφωνία της αντιπολίτευσης, με απόφαση της Διοίκησης, που έχει την πλειοψηφία, εξελέγη Επιτροπή “Τοπικής Δημοκρατίας”. Στη συνέχεια, χώρις να ενημερώσει τον νεοεκλεγέντα Γραμματέα η επιτροπή αυτή προχωρά τις διαδικασίες της με μόνο δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημοτικό Σύμβουλο Σαράντου Αναστάσιο και τον Γραμματέα του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω, Δρόσο Σταύρο.

Οι κύριοι της παράταξης καλούν τον Αιγαλεώτικο λαό, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, να συμμετάσχει στις ανοικτές συνελεύσεις κατοίκων για να συζητήσουν τα προβλήματα και να εκλέξουν – άκουσον, άκουσον - αντιπρόσωπο γειτονιάς για την Επιτροπή Τοπικής Δημοκρατίας.

Με τον μανδύα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς πουθενά να αναφέρεται η κάθετη αντίθεση σε αυτό σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Δημότες του Αιγάλεω για συμμετοχή σε δήθεν τοπικές, αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες (....και πράσινα άλογα). Για συμμετοχή σε μία μη θεσμοθετημένη διαδικασία, σ’ ένα εφεύρημα με αποκλειστικό σκοπό το πολιτικό καπέλωμα των γειτονιών, σε μία επίδειξη άκρατου λαϊκισμού με «καρότο» τη δήθεν αντιπροσωπευτικότητα.


Καλούμε όλους τους Δημότες να απόσχουν από την κωμωδία που στήνεται, με μοναδική επιδίωξη να εξασφαλισθούν κομματικά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας κάνουν τις λαϊκές τους συνελεύσεις μόνοι τους και ας αποφασίσουν μόνοι τους – όπως έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο - ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί τους.

Ας δούμε τελικά πόσοι και ποιοι θα παρασυρθούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του θεάτρου του παραλόγου, που προετοιμάζονται.

Αν είχαν γνήσιο ενδιαφέρον να αφουγκραστούν τα προβλήματα των Δημοτών, υπάρχουν τρόποι ουσιαστικοί. Ας καλούσαν τους Δημότες σε τακτά χρονικά διαστήματα να ακούσουν τα προβλήματά τους. Αλλά είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρονται για αυτό.

Ενδιαφέρονται μόνον για διαδικασίες, που ουσιαστικά περιχαρακώνουν τη δημοκρατική λειτουργία και το γόνιμο διάλογο σε τοπικό επίπεδο και διασφαλίζουν την εκλογή των «δικών τους παιδιών» ως δήθεν αντιπροσώπων του Αιγαλεώτικου λαού.

Για άλλη μια φορά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκίκας Γιάννης

ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ