Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τα Βουρλά της καρδιάς μας και τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας από τη Μικρά Ασία

Η εκδήλωση «Τα Βουρλά της καρδιάς μας και τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας από τη Μικρά Ασία» που πραγματοποιήθηκε την
Κυριακή 29 Μαΐου
στο Πνευματικό Κέντρο

«Γιάννης Ρίτσος» από το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» και την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Κουτούλιας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο κ. Φώτης Καραλής (Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας), και ο κ. Κυριάκος Μπατσάρας (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων). Μέσα από τις ομιλίες των κ. Θοδωρή Κοντάρα, κ. Γιάννη Κουτούλια και κ. Αθηνά Δασκαλάκη ταξιδέψαμε στα Βουρλά καθώς και στα γιατροσόφια που χρησιμοποιούσαν οι Μικρασιάτισσες γιαγιάδες μας.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα βιβλία για τα Βουρλά έκδοση της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και το βιβλίο «Τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας από τη Μικρά Ασία» του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω.

Μία εκδήλωση «γεμάτη», που συνοδεύτηκε με τραγούδια της Ερυθραίας από την ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω (με δασκάλα την κ. Βιβή Βουτσελά) και παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας από την χορωδία του Συλλόγου (με δάσκαλο τον κ. Σπύρο Παπαδάτο).

Το παρών έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, καθώς και από άλλες περιοχές.


Μια όμορφη εκδήλωση που μας άφησε μια όμορφη γεύση!


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Γιάννης Κουτούλιας                         Έλλη Λαλέτσογλου

mikrasiatesaigaleo.wordpress.com