Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Συμβαίνει στο Αιγάλεω : Ιδιαίτερο μάθημα-Πρωτότυπη δράση-Αξιέπαινο εγχείρημα

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αιγάλεω (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγάλεω),
στα πλαίσια των μαθημάτων του Τομέα Γεωπονίας,
αποσκοπώντας στη διάχυση της ιδέας διάδοσης του πρασίνου και καλλωπισμού του λειτουργικού χώρου των σχολείων, προχωρά στη δωρεά 400 πολυετών φυτών τα οποία θα διανεμηθούν στα σχολεία του Δήμου μας υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης κήπων Δήμου Αιγάλεω. 

Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί: 

1. Στον άμεσο εξωραϊσμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων (ζαρντινιέρες, γλάστρες, παρτέρια κλπ). 

2. Στη δημιουργία παρόρμησης και κινήτρων αυτενέργειας, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για συνέχιση της ανάπτυξης του πρασίνου, και γενικότερα ανάπτυξης κλίματος εξωραϊσμού των σχολικών χώρων που άλλωστε αποτελούν καθημερινό βιοτικό χώρο μαθητών και εκπαιδευτικών. 

3. Στη διάχυση των ιδεών αλληλέγγυας στάσης και συνεργατισμού μεταξύ των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα δε σε περιόδους οικονομικής κρίσης. 

Η παραγωγή των φυτών αυτών πραγματοποιείται στο ανακαινισμένο θερμοκήπιο του σχολείου μας από μαθητές του τομέα της ''Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής'' στα πλαίσια των συναφών με την ειδικότητα μαθημάτων, πράγμα που συμβάλει στην πραγματοποίηση των μαθημάτων σχεδόν σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής. 

Η παράδοση των πρώτων 200 πολυετών φυτών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και αφιερώνεται στη μνήμη του αξέχαστου συναδέλφου και δασκάλου μας, Σταύρου Σιμιτζή, που άλλωστε αποτέλεσε και βασικό στέλεχος του εγχειρήματος. 

Θα ακολουθήσει η δεύτερη παράδοση ακόμη 200 φυτών μέχρι τον προσεχή Μάιο.

Ενημέρωση από την διεύθυνση του σχολείου

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία...

Μιχάλης Σπυρής - Ανδρέας Τασόπουλος

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες....