Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

''S.O.S.'' : Δικαιούχοι Αναπηρικών Επιδομάτων από Πρόνοια

15 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή στοιχείων στην Πρόνοια από τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων.

SOS για δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων από την Πρόνοια. 

ΟΣΟΙ ΔΕ ΔΗΛΩΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Να σπεύσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017 όσοι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων της Πρόνοιας δεν έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους, γνωστοποιεί το Τμήμα Προνοιακών Επιδομάτων του Δήμου Φυλής.

Το σχετικό έγγραφο επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να δηλώνουν κάθε χρόνο τα στοιχεία τους κι ότι όσοι δεν το κάνουν δεν θα πληρωθούν.

Για περισσότερες περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται

στο τηλ. 2102473733 (εσωτ. 217).


Δείτε το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Προνοιακών Επιδομάτων. 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 08/12/2017

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 63657
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜ. ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Υπ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΛ: 210 24 73 733 (εσωτ. 217)
FAX: 210 24 87 390
Email : pronepidfylis@yahoo.com

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση για Αναθεώρηση

Ολοκληρώθηκε χτες 7-12-2017 η ετήσια Αναθεώρηση / Επικαιροποίηση όλων των αναπηρικών επιδομάτων της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η Αναθεώρηση είναι υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας προς όλους όσους λαμβάνουν επίδομα για ιατρικούς λόγους. Γίνεται για να διαπιστωθεί αρχικά αν ο δικαιούχος είναι εν ζωή και στην συνέχεια για να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει κάτι από τα αρχικά δηλωθέντα στην Υπηρεσία. Εδώ να τονίσουμε ότι όλοι οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν υπογράφοντας τις αιτήσεις Χορήγησης ή Άρσης επιδόματος την ευθύνη να ενημερώνουν την Υπηρεσία για οποιαδήποτε αλλαγή και σε κάποιες περιπτώσεις αν αυτό δεν γίνει πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν ή μέρος αυτών ως Αχρεωστήτως καταβληθέντα Επειδή ήδη έχουν διαπιστωθεί τρεις περιπτώσεις δικαιούχων οι οποίοι έχουν αποβιώσει από διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους ότι η Υπηρεσία δεν ενημερώνεται αυτεπάγγελτα για το οτιδήποτε. Και ότι στην περίπτωση που δεν προσκομιστεί Ληξιαρχική Πράξη θανάτου από τους οικοίους του θανώντος εγκαίρως το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται στο τραπεζικό λογαριασμό του με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολλές και μακροχρόνιες διαδικασίες για να επιστραφούν τα χρήματα στον αρχικό λογαριασμό του Δήμου.
Η διαδικασία αυτή λοιπόν της Αναθεώρησης θα γίνεται κάθε χρόνο στο διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου για να υπάρχουν τα νέα φορολογικά στοιχεία των δικαιούχων.
Για όσους δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την Αναθεώρηση δίνεται παράταση για άλλη μία εβδομάδα ως τις 15/12/2017. Παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την διαδικασία οπωσδήποτε μέσα στο χρονικό αυτό πλαίσιο γιατί σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο να προβούμε σε αναστολή του επιδόματος λόγω μη προσκόμισης στοιχείων. Και επειδή ειδικά γι αυτό το δίμηνο πρέπει να υποβάλουμε στο Υπουργείο τα στοιχεία στις 19/12/2017 οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα πληρωθούν τον Ιανουάριο. Σε περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτό άμεσα μπορείτε να περάσετε από την Υπηρεσία και να ζητήσετε λίγες ακόμη μέρες παράτασης, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό απ όλους ότι θα πρέπει να γίνουν οι βασικές ενέργειες άμεσα. Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 14:00 στην πλατεία Δημαρχείου δίπλα στο My Market 1ος Όροφος.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ