Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ποντιακές Μνήμες στις γειτονιές του Ασπροπύργου [ΒΙΝΤΕΟ]

Κορυφαίες διακρίσεις για το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Απέσπασε τρία (3) Βραβεία στο 1ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει του δημότες ότι, το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα» και απέσπασε τρία (3) Βραβεία.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης βράβευσης ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στην εκδήλωση βράβευσης, συμμετείχαν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί, από 42 σχολεία, από όλη την Ελλάδας και την ομογένεια, το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Novorosisk και Gelentzik της Ρωσίας και το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθήνα», της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, με την οποία συνεργάζεται στενά ο Δήμος Ασπροπύργου.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι 37 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου πήραν τη δεύτερη (2η) θέση στην κατηγορία «Ταινίες», συμμετέχοντας με την ταινία: «Ποντιακές μνήμες στις γειτονιές του Ασπρόπυργου», την τρίτη (3η) θέση στην κατηγορία «Αφίσες» και τη δεύτερη (2η) θέση στην κατηγορία «Ποιήματα» με το ποίημα «Πάντα θα νοσταλγώ».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, κ. Νικόλαος Μελετίου εκφράζει τα συγχαρητήριά του σε όλους τους μαθητές, για την καταπληκτική δουλειά που παρουσίασαν και για τα βραβεία που απέσπασαν, και ταυτόχρονα συγχαίρει τον Διευθυντή του 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, κ. Θεόδωρο Γατσώρη, την υπεύθυνη Εκπαιδευτικό για τη συμμετοχή του Σχολείου στο εν λόγω Πρόγραμμα, κ. Γεωργία Γιωτοπούλου, καθώς και του Εκπαιδευτικούς, κ.κ. Γεώργιο Βολοβότση, Μαρία Κουτσουδάκη, Κωνσταντίνο Σπηλίδη και Γεώργιο Τρίγγο, που ενθάρρυναν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τους μαθητές.

Για όσους ενδιαφέρονται, ο Δήμος ενημερώνει ότι, μπορούν να παρακολουθήσουν

την ταινία : ΕΔΩ  

και την εκδήλωση βράβευσης : ΕΔΩ


ΔΗΜΟΣ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ