Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σύλλογος Πυργούσων Αττικής : Εκδηλώσεις και Ευχές !!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ: ΤΑ ΞΥΣΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ!

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του συλλόγου, από το Χαϊδάρι και κάθε γωνιά της Αττικής, συγκεντρώθηκαν

από νωρίς στην αίθουσα του Δημαρχείου, για να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη εκδήλωση 


του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ"ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ",


με αρχιτεκτονικό θέμα :


ΤΑ ΞΥΣΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ!!!


Μια πετυχημένη ακόμα εκδήλωση στο ενεργητικό του Συλλόγου,που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους την παρακολούθησαν!!!

Η Δρ-αρχιτέκτων Κα ΜΑΡΙΑ ΞΥΔΑ,αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκληση, έκανε ωραιότατη διάλεξη(,δείχνοντας και διαφάνειες), για την ιστορία,την παθολογική αγάπη των Πυργούσων για τα ΞΥΣΤΑ,την σχέση τους με τα μαθηματικά και έκανε αναφορά στα ομοιάζοντα με τα ξυστά του Πυργίου γεωμετρικά σχήματα,αλλά διαφορετικής τελείως τεχνικής ανά τον κόσμο,καταλήγοντας ότι τα ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΑ ΞΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!


Ο Πυργούσης καλλιτέχνης Κος Κωστής ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ,παρουσίασε την τεχνική των ΞΥΣΤΩΝ,ζωντανά και το Κοινό συμμετείχε στο "Ξύσιμο",ενώ έδειξε φωτογραφίες (ξυστών}από τις παλαιότερες,ως σήμερα!!!


Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος Κα Μαρία ΜΠΡΗ -ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ έκανε αναφορά στην ιστορία των Ξυστών,όπως την γνωρίζουν οι Πυργούσοι και έκανε αναφορά,στους μαστόρους που συνέβαλαν στην τεχνική και την ανάδειξή τους,με πρωτεργάτη τον Γεώργιο Κουντούρη,και τους γυιούς του Νικόλαο και Κωνσταντίνο με κύριο συνεχιστή τους τον Γ.Μπολλά και άλλους άξιους συνεχιστές της τεχνικής των ξυστών!!!

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, στο χαιρετσμό του,ανέφερε ότι ασχολήθηκε πολύ με το θέμα της ανέγερσης του «ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΟΥ»μνημείου στο Χαϊδάρι. 


Ο χώρος είπε, έχει επιλεγεί με την σύμφωνη γνώμη και του ΔΣ στο κεντρικό Χαϊδάρι,κοντά στη Πλατεία Ηρώων που είναι και η Πυργούσικη συνοικία της πόλης μας. Πρόσθεσε δε, πως θα προσπαθήσουν να έχει και τη λαϊκή μορφή για να φιλοξενήσουν και τα χαρακτηριστικά των ξυστών του Πυργίου.!

Την εκδήλωση τίμησαν ¨Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος,ο Πυργούσης αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος,εκπρόσωπος του γραφείου του Κου Μηταράκη,εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κα Σοφία Κορωναίου-Καμπά, Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Κος νΑργύρης Κοκκινάκης, Πρόεδροι Χιακών και τοπικών Συλλόγων,ο Κος Νίκος Τσικής,ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Κος Πρώϊος,Ο ΔρΠαλαιός ,ο Κος Αναστάσιος Τριπολίτης,ο Κος Μιχάλης Κούτελος,ο πρόεδρος του Χριστοδουλείου Ιδρύματος,ο γλύπτης Μιχάλης Κάσης,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι!!!

Τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσών κ.κ Μάρκου και του αντιπεριφερειάρχη Κου Σταμάτη Κάρμαντζη,διάβασε η αντιπρόεδρος,Κα Ανδριάνα Κομποθέκλα!!



Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Κα Μαρία Ξύδα,τον Κο Κωστή Παντελάκη και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση!!!


ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Με την συμμετοχή πολλών χωριανών και φίλων πραγματοποήθηκε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τσάϊ 

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ¨»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»!!!

Μια παρέα όλοι μαζί, περάσανε μέσα σ ένα ευχάριστο κλίμα, ένα πραγματικά όμορφο απόγευμα....

Ο Σύλλογος έδωσε την ευκαιρία για ένα ακόμα αντάμωμα!!!

Πρόσωπα χαμογελαστά,είπαν τα νέα τους,αντάλλαξαν απόψεις και ευχές για τις γιορτές,πίνοντας το ρόφημά τους...ο μπουφές πλούσιος...





Η πρόεδρος Κα Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου και το ΔΣ, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και εύχεται σε όλους,ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!




Σύλλογος Πυργούσων Αττικής