Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

''Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή!'' - 25 νέα απορριμματοφόρα στους δρόμους, 4.500 καινούριοι κάδοι

• Στους δρόμους 25 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα

• Πάνω από 40% αύξηση του αριθμού των οχημάτων καθαριότητας

• 4.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων

• Νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στοathinakathari.cityofathens.gr

Είναι 25, είναι ολοκαίνουργια και έχουν ήδη πάρει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Πρόκειται για τα νέα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, που μπήκαν στη μάχη για μια “Αθήνα καθαρή”.

Με τα νέα αυτά απορριμματοφόρα, ο αριθμός των οχημάτων καθαριότητας αυξάνεται σε ποσοστό πάνω από 40%, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το δίκτυο των κάδων απορριμμάτων και δημιουργείται μία σύγχρονη πλατφόρμα ενημέρωση και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα καθαριότητας.

«Η καθαριότητα στην Αθήνα είναι μια δύσκολη και καθημερινή μάχη, που έχει τις νίκες και τις ήττες της, πρέπει όμως οι μικρές και μεγαλύτερες νίκες να γίνονται, όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο πολλές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε: «καταφέραμε να αυξήσουμε τους κάδους και τα οχήματα καθαριότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40%, να εκσυγχρονίσουμε υποδομές και να ενισχύσουμε δραστικά την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων. Ακόμη, με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, επιδιώκουμε να αναδείξουμε το συλλογικό όραμα για μία πόλη καθαρή, ώστε να κάνουμε τους πολίτες ενεργά αρωγούς στη συνολική προσπάθεια».

Με την παραλαβή των 25 νέων απορριμματοφόρων, ο δήμος Αθηναίων απέκτησε πλέον συνολικά, εντός του 2017, περισσότερα από 40 νέα οχήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας. 

Επίσης, με την τοποθέτηση 4.500 νέων κάδων μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο, αντικαθίστανται οι φθαρμένοι κάδοι και συμπληρώνεται το υφιστάμενο δίκτυο όπου παρατηρούνται ελλείψεις. Επιπλέον, όλες οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, παρουσιάζονται με απόλυτη διαφάνεια στη νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και ανοιχτής επικοινωνίας με τους δημότες, athinakathari.cityofathens.gr, με κεντρικό μήνυμα «Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή!». Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Αθήνα καθαρή» στην πράξη:

• Περισσότεροι από 4.500 νέοι κάδοι, μέσα στο 2017, αντικαθιστούν φθαρμένους κάδους και συμπληρώνουν το υφιστάμενο δίκτυο όπου χρειάζεται.

• Περισσότερα από 40 νέα οχήματα, μέσα στο 2017, βγαίνουν στους δρόμους, αυξάνουν τα καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής και αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

• Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2017, υποδέχεται καθημερινά έως 140 τόνους απορριμμάτων, απελευθερώνει οχήματα και προσωπικό, καθιστώντας δυνατή την αποκομιδή απορριμμάτων έως και 3 φορές την ημέρα στις επιβαρυμένες περιοχές.

• 17 βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί στις γειτονιές της Αθήνας, αντικαθιστούν 500 συμβατικούς κάδους, εξασφαλίζοντας περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο, ελεύθερα πεζοδρόμια, πιο καθαρές και περιποιημένες γειτονιές.

•Ενίσχυση της ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση και νέων μπλε κάδων, που διευκολύνουν την προσπάθεια κατοίκων και υπηρεσιών για την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

•Εντατικοποίηση των δράσεων καθαρισμού της αιθάλης από τις προσόψεις των κτηρίων, μέσω μιας πολύπλευρης συνεργασίας με ιδρύματα, επιχειρήσεις, ομάδες πολιτών και, βέβαια, τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.


«Οι νέες παρεμβάσεις, που μετά από πολλές δυσκολίες λόγω του δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε, έρχονται να προσθέσουν δυνάμεις, πόρους και εργαλεία, ώστε να ενισχύσουμε την καθημερινή, δύσκολη δουλειά του εμφανώς μειωμένου προσωπικού της Δ/σης Καθαριότητας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπρούλιας. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων ολοκληρώνουν κάθε μέρα 180 προγράμματα αποκομιδής απορριμμάτων από 11.500 σημεία σε όλη την Αθήνα, σε μια πόλη που φιλοξενεί περισσότερους από 660.000 κατοίκους και υποδέχεται σχεδόν 5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και, σ’ αυτήν την προσπάθεια, χρειαζόμαστε δίπλα μας όλους τους Αθηναίους, κατοίκους και επιχειρηματίες».

Τι θα βρεις στο athinakathari.cityofathens.gr
Μέσα από το τετράπτυχο «Φροντίζουμε – Προσέχουμε – Μαθαίνουμε – Συμμετέχουμε» παρουσιάζονται με τρόπο εύληπτο και αναλυτικό τόσο οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων για την καθημερινή καθαριότητα στην πόλη, όσο και χρήσιμες πληροφορίες για τους κατοίκους, επιχειρηματίες κι επισκέπτες της Αθήνας, για το πώς μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλουμε στη διατήρηση μιας καθαρότερης πόλης. Αυτό συνοψίζεται, άλλωστε, στο μήνυμα της εκστρατείας «Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή»!


cityofathens.gr