Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή σε πρόγραμμα εκμάθησης πληροφορικής, ο Δήμος Φυλής

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017,


στα Ανώγεια του Ρεθύμνου τα εγκαίνια της πρώτης διαδικτυακής σύνδεσης του CSI Institute, Πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντιστράτηγος εα Μανώλης Σφακιανάκης.

Πλήθος κόσμου αλλά και επισήμων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα “INFOCOST”, του “Εργαστηρίου Γνώσης” της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, για να στηρίξουν μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών, αρχικά στον προγραμματισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή και την εκμάθηση κώδικα και αργότερα στην ρομποτική.

Μέσω της ειδικής πλατφόρμας Blackboard, που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην τεχνολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έγινε διαδικτυακή σύνδεση με τις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Πρόεδρος του CSI Institute αντιστράτηγος ε.α Εμμανουήλ Σφακιανάκης σε συνεργασία με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ανωγείων πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη. Τριάντα παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών μυήθηκαν στα μυστικά της ψηφιακής τεχνολογίας και μαζί τους αντίστοιχος αριθμός παιδιών σε Αμοργό, Καστοριά, Φυλή και Πλατανιά. Ωστόσο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά στις 13 Νοεμβρίου 2017 με μαθήματα προγραμματισμού κι εν συνεχεία, όταν εξασφαλιστούν τα ρομπότ, με ρομποτική.

«Το CSI είναι ένα Ινστιτούτο γνώσης και πληροφορικής. Αναπτύσσουμε σιγά σιγά και πιλοτικά τον προγραμματισμό από τα Ανώγεια και τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία με στόχο να απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά με προγραμματισμό και εν συνεχεία με την ρομποτική που καθυστερεί λίγο γιατί για να αγοραστούν τα ρομποτάκια χρειάζονται χιλιάδες ευρώ τα οποία πιστεύω ο Θεός θα στείλει, για να μπορέσουμε να κάνουμε την αρχή ξανά από τα Ανώγεια και στα ρομπότ και στη συνέχεια να πάμε και στις άλλες πόλεις», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, καθώς ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στο πρόγραμμα του CSI μέσω του Κέντρου Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που λειτουργεί η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής υπό την επίβλεψη του Προέδρου και Αναπλ. Δημάρχου Νίκου Χατζητρακόσια. Μάλιστα ο Νίκος Χατζητρακόσιας και παιδιά της πρώτης σειράς εκπαιδευομένων παρακολούθησαν την τελετή, εξ αποστάσεως, από το Κέντρο Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Δήμου Φυλής.

«Είναι σημαδιακό ότι από τα ιστορικά Ανώγεια ξεκινάει αυτό το πρόγραμμα και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, πρώτα τον π. Ανδρέα και στη συνέχεια το φίλο δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη που είναι και αυτός καθηγητής, εγώ Φυσικός αυτός Μαθηματικός. Τον στρατηγό μας Μανώλη Σφακιανάκη, τον κύριο Νάκο, όλους και όλες εσάς. Μα πάνω από όλα το φίλο, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φυλής Νίκο Χατζητρακόσια, που μαζί με τα παιδιά που εκπαιδεύονται στο Κέντρο Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρακολουθεί αυτή την ώρα, εξ αποστάσεως την εκδήλωσή μας. Εύχομαι καλή αρχή και σε όλα τα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Στην αίθουσα του Εργαστηρίου Γνώσης επίσης ο Κωνσταντίνος Νάκος της εταιρίας Cosmolearn, οι Αντιδήμαρχοι Ανωγείων Ζαχαρίας Σουλτάτος και Δημήτρης Πασπαράκης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαίρη Σταυρακάκη-Μπαγκέρη,ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πρωϊας, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων και ο Αχιλλέας Κεφαλογιάννης που συνεισέφερε τα μέγιστα για την μετατροπή της αίθουσας, μαζί με την οικογένεια του στην μνήμη του Ηρακλή Κεφαλογιάννη.

Στους επίσημους καλεσμένους προσφέρθηκαν τσάντες με δώρα, προσφορά του Δήμου Ανωγείων που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια, ενώ γυναίκες του Εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας προσέφεραν δώρα και τους φόρεσαν παραδοσιακούς μαντηλέδες. Τα εγκαίνια τέλεσε ο π. Ανδρέας και στη συνέχεια μίλησε στον κόσμο για το ξεκίνημα του Ινστιτούτου Εκμάθησης Κώδικα και για τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή.


ΔΗΜΟΣ  ΦΥΛΗΣ