Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η εκδήλωση για το έπος του ’40 στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου

Ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση «Εικόνες και μνήμες του ‘40» που θα πραγματοποιηθεί, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,
την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, 

στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου (19:30) δίνει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος είναι ότι η εκδήλωση του Ζεφυρίου τέθηκε τρίτη κατά σειρά στο πρόγραμμα της ΕΛΑΣ, μετά το Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του επετειακού αφιερώματος στην 28η Οκτωβρίου 1940.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, ιστορικού χαρακτήρα, για το έπος του 1940, που περιλαμβάνει σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων του Σώματος.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ένα θεατρικό αναλόγιο, μέσα από το οποίο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στην ιστορική εκείνη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών, αλλά και σπάνιων βίντεο του Πολεμικού Μουσείου, διανθισμένων με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια και ηχητικά εκείνης της περιόδου.

Επιπλέον περιλαμβάνει το θεατρικό μονόπρακτο "Ο φανταράκος", του Αλέκου Σακελλάριου, όπου παρουσιάζεται η αγωνία μίας απλής οικογένειας της εποχής, που περιμένει την επιστροφή του γιου της, από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1941.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και η παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος με τον τρόπο αυτό δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Σώματος για μια πόλη με έντονα κοινωνικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων παρουσιάζει αυξημένη παραβατικότητα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεργάζονται ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος Ηλίας Κοκκίνης και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και οι Σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου.

Όλοι απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια ποιοτική εκδήλωση, αλλά γιατί ανοίγει προοπτικές για τη διεύρυνση των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας με την ΕΛΑΣ, με κοινό στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : ΕΔΩ