Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, 19 νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Ακόμη τρεις νεκρούς της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο από τις πλημμύρες, εντόπισαν οι Αρχές το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τη λίστα του θανάτου στους 19.


Πιο συγκεκριμένα μια σορός άνδρα εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και πρόκειται να ανασυρθεί από πυροσβέστες σε εξωτερικό χώρο, ενώ από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών στον κόλπο της Ελευσίνας.

Οι σοροί ανασύρθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσομείο.


Αγνοούμενοι και τραυματίες

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων, και σύμφωνα με την πυροσβεστική βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής της Μάνδρας και της Νέας Περάμου μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία με τεράστια προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.


Δραματική έκκληση από τη Δήμαρχο Μάνδρας: Καταστράφηκαν 2.000 νοικοκυριά
Την οργή και την απόγνωση των κατοίκων της Μάνδρας, για την ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, εξέφρασε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη.

Συνολικά, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται, σύμφωνα με την ίδια. Επίσης, έχουν καταστραφεί όλα τα οχήματα που βρέθηκαν στην καταστροφική πορεία των χειμάρρων.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη.

«Πού είναι το έργο της Αθηνών - Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Εξαιτίας της βροχής, που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων, η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

«Mπουρίνι» με καταιγίδες και χαλάζι χτύπησε Αθήνα, προάστια, Πειραιά και Αίγινα - Δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Από την έντονη βροχόπτωση διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Mεγάλα ήταν τα προβλήματα στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Δραματική ήταν η μαρτυρία από τη θεία του 38χρονου Γιάννη Ρούμελη που αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στη βυθισμένη στα λασπόνερα Μάνδρα.

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης συγγενείς του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη αναζητούσαν τα ίχνη του μετά την τραγωδία από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

«Έτσι έσωσα τον πατέρα του Μαζωνάκη από τη φονική πλημμύρα»

Με κίνδυνο της ζωής του, ο 24χρονος Βαγγέλης Καρατσόλης από τα Μέγαρα, έσωσε από βέβαιο πνιγμό τον πατέρα του Γιώργου Μαζωνάκη στη Μάνδρα Αττικής.


Ο «Ζήνωνας» χτυπά το Ιόνιο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από δορυφόρο που φαίνεται ότι πλησιάζει στην Ελλάδα το νέο κύμα κακοκαιρίας εν ονόματι «Ζήνωνας».

ΠΑΤΗΣΤΕ : ΕΔΩ

Όπως αναφέρει στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος βαθμιαία από σήμερα Σάββατο αρχίζει η βελτίωση του καιρού. Η βελτίωση θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά της χώρας και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το Σάββατο θα εξακολουθήσουν κατά διαστήματα να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη χώρα, πάντως θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Περισσότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα βρέξει και στην Αττική.

Tην Κυριακή κλείνει ο κύκλος της κακοκαιρίας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Αιγαίου Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και εκεί. Στα δυτικά αναμένεται ένας άστατος καιρός, θα σημειωθούν και εκεί κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Πάντως σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές μετά από ημέρες θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τη Δευτέρα κύριο στοιχείο θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Θα βρέξει πρόσκαιρα σε αρκετές περιοχές. Θα χιονίσει και σε ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πρόσκαιρα και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.


Κέρδος online 18/11/2017 12:17