Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έπεσαν οι υπογραφές για Προγραμματική Σύμβαση κατασκευής πεζογέφυρας !!!


Την υλοποίηση του έργου, με αντικείμενο την κατασκευή πεζογέφυρας στον Οικισμό Γεννηματά, στον Δήμο Φυλής, αποφάσισαν,


η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.


Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. Θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Το έργο θα εκτελεστεί στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, και συγκεκριμένα, στο ύψος του ισόπεδου κόμβου της οδού Βυζαντίου.



Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο δελτίου Τύπου της Περιφέρειας, στόχος του έργου είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση πεζών και Ατόμων με Αναπηρία μετά την ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού Αιγάλεω, με την κατασκευή πεζογέφυρας σύγχρονων προδιαγραφών και την ανάπλαση - διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν δύο ακρόβαθρα, κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει κλιμακοστάσιο και πυρήνα ανελκυστήρα, εξασφαλίζοντας άμεση και ευχερή πρόσβαση σε πεζούς, Άτομα με Αναπηρία και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν πεζόδρομοι πρόσβασης µε παράλληλη κατασκευή ραμπών και όδευση τυφλών, παρτέρια πρασίνου ενδιάμεσα, ενώ θα υλοποιηθούν εργασίες για το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού.