Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Πετρούπολης : Προσπαθούμε για όλα τα παιδιά, ΔΩΡΕΑΝ στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς !!!

Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία των εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα οι δομές
προσχολικής αγωγής της πόλης μας να φιλοξενούν για το σχολικό έτος 2017-18 περισσότερα από 400 νήπια και βρέφη.

Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών καλύφθηκε μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με τα voucher που χορηγήθηκαν σε δύο φάσεις. 

Παρ' όλα αυτά πολλές οικογένειες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση σε παιδικό σταθμό, καθώς είτε αποκλειόταν από την διαδικασία λόγω των κριτηρίων του προγράμματος, είτε απορρίφθηκαν από την ΕΕΤΑΑ.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας, για ακόμη μία χρόνια, ως προτεραιότητα την προσχολική αγωγή, κατάφερε μέσω της προκήρυξης κάλυψης των κενών θέσεων να ικανοποιήσει ΟΛΑ τα παιδιά που οι γονείς τους έκαναν αίτηση.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να στηρίζουμε μέσα από την πολιτική μας τους γονείς για να μπορούν όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις να έχουν προσχολική αγωγή, ΔΩΡΕΑΝ σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, εντάσσεται και η απόφασή μας για την μη επιβολή τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας.

Στον τομέα της προσχολικής αγωγής καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να διευρύνουμε τις υποδομές, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να φοιτούν σε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς. 

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι η έναρξη των εκσκαφών του δεύτερου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού, στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης. 

Επίσης, από τη μεριά του Δήμου έχει χαρακτηριστεί ο χώρος για τον τρίτο ιδιόκτητο παιδικό σταθμό, στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Περικλέους και έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση.


Η Δημοτική Αρχή
27/10/2017
Δήμος Πετρούπολης