Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Εξαιρετική εκδήλωση για το Έπος του ’40 από το Κ.Α.Π.Η. Ζεφυρίου



Μία εξαιρετική εκδήλωση για να τιμήσει τους αγωνιστές του ’40 και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργάνωσε
το Κ.Α.Π.Η. Ζεφυρίου την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στον χώρο του ΚΑΠΗ.

Η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ζεφυρίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλου, παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στο Έπος του ’40, διανθισμένο με ερμηνείες τραγουδιών και αφήγηση των γεγονότων της εποχής.
Τις ευχές του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα, στο τι αντιπροσωπεύει η επέτειος του «Όχι» για το έθνος μας και πότε και πώς καθιερώθηκε ο εορτασμός της.

«Οι Έλληνες του 1940 αντιστάθηκαν. Είπαν “όχι”, δεν υποτάχθηκαν και πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «και οι σύγχρονοι Έλληνες και αγωνιστές του ‘17, δεν θα γονατίσουν. Έχουν τη θέληση, έχουν τη δύναμη να παραμείνουν πραγματικά ελεύθεροι», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος και απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. υπογράμμισε: 

 «Οι συνθήκες σήμερα είναι πολύ δύσκολες, αλλά βλέποντάς σας στα μάτια έναν προς έναν και μία προς μία, εκείνο που εισπράττω είναι αρκετή αγάπη για τον τόπο μας. Γι’ αυτό και ο Δήμαρχός μας, Χρήστος Παππούς και εγώ και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα έχετε κάνει και ζητάμε να είστε κοντά μας, να μας στηρίζετε για να γινόμαστε καλύτεροι και να προσφέρουμε στον τόπο», κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Όλοι οι Έλληνες της εποχής του ’40 ήταν ήρωες, ο καθένας με τον τρόπο του», είπε στον χαιρετισμό της η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Τζένη Μπάρα. «Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ζήσει αυτή την κατοχή, και οι υπόλοιποι ξέρετε τι έγινε τότε. Όλοι συνεισέφεραν στον Αγώνα με τον τρόπο τους», είπε η κα Μπάρα και με συγκίνηση ανέφερε ότι η μητέρα της τής διηγούταν πώς έβγαζε τα λάστιχα των αυτοκινήτων των Γερμανών στη Μάνη, για να παίρνουν το ψωμί και να το μοιράζουνε στους Έλληνες.

«Όλοι έχουνε μία τέτοια εμπειρία ή ιστορία μικρών ηρώων να εξιστορήσουν», τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι σημερινοί Έλληνες αγωνίζονται με σθένος για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας.

Κατά την εκδήλωση, τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια και δημοτικά άσματα της εποχής, ενώ τα γεγονότα από την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου έως την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, αφηγήθηκε η Πρόεδρος των μελών του Κ.Α.Π.Η. και Υπεύθυνη της χορωδίας, Καίτη Λάππα. Εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία δημοτικού τραγουδιού από το μέλος της χορωδίας, Αλέκο Λαμπρόπουλο.


Δείτε τα videos με τον χαιρετισμό του Γιάννη Μαυροειδάκου, τη χορωδία και το τραγούδι από τον Αλέκο Λαμπρόπουλο