Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 29η Οκτώβρη, Ώρα Παλαιού Φαλήρου : 19.00 - Πολυθεματική Εκδήλωση-Παρουσίαση Ιστορικού Μυθιστορήματος

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα,
να σας δούμε στη παρουσίαση 
του βιβλίου μου, 

''ΤΟ ΝΙΛΟΥΦΕΡ'' 
από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, 
την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/2017 
στις 7μ.μ. στο Πολυχώρο 
του Δημαρχείου Π.ΦΑΛΗΡΟΥ 
(Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος).

Νίκος Καζατζόπουλος 

---------  

Ο Νίκος Καζατζόπουλος γεννήθηκε το 1952 στην Ιτέα Φωκίδας , μικρασιάτης τρίτης γενιάς με αναφορές στην Σμύρνη και τους Ελιγμούς της Βιθυνίας. 

Σπούδασε Μαθηματικά ,στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τελειώνοντας τη καριέρα του σαν Διευθυντής του Λυκείου Ιτέας ,διδάσκοντας για 33 χρόνια σε Γυμνάσια - Λύκεια της Αθήνας και της Φωκίδας. 

Είναι συγγραφέας των βιβλίων : ¨Ανάλυση Α΄¨ και ¨Ανάλυση Β΄¨ για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ανασύστησε τον σύλλογο μικρασιατών στην Ιτέα το 2008 και ήταν πρόεδρος του συλλόγου μικρασιατών της Ιτέας από το 2008 για επτά συνεχή χρόνια με ενεργή δράση. 

Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός το μυθιστόρημα του ¨Το Νιλουφέρ¨.

Ζει μόνιμα στην Ιτέα , είναι παντρεμένος με την Νάντια Καζατζοπούλου και έχει δύο παιδιά τον Βασίλη και την Αργυρώ .



Λίγα λόγια για το βιβλίο από το οπισθόφυλλο.....

Το «Νιλουφέρ» ήταν το ατμόπλοιο που μετέφερε τους κατοίκους από τα παράλια της Προποντίδας και της Βιθυνίας –Κίος, Τρίγλια, Ελιγμοί, Μουδανιά– και το μόχθο τους –λάδι, σταφύλια, σύκα, μεταξωτά– στην αρχόντισσα Πόλη. Ήταν, όμως και το καΐκι που έμελλε να σεργιανίσει τα ξεριζωμένα σώματά τους στις νέες –αφιλόξενες γι’ αυτούς– πατρίδες μετά την Καταστροφή· τις ψυχές τους τις είχαν θυμίαμα και καντήλι που σιγόκαιγε φωτίζοντας τα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων. Είναι το πλοίο που εκτίθεται μισοβουλιαγμένο και τσακισμένο σ’ έναν όρμο του Κορινθιακού Κόλπου, για να πιστοποιεί και ν’ αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της εξιστόρησης μιας συγκλονιστικής διαδρομής 100 και πλέον χρόνων των πρωταγωνιστών και των απογόνων τους, που με ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά με χαμόγελο και ρυθμό σμυρναίικο, ύφαιναν μια νέα ζωή. Aδέλφια, που χάθηκαν, ξανασμίγουν μες στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου, αξέχαστοι έρωτες ολοκληρώνονται στην Πόλη των Σεπτεμβριανών, σκονισμένες από τη λήθη ψυχές αναζητούνται μετά από πολλά χρόνια στις παλιές, αλησμόνητες πατρίδες.



Πρόσφατα τέλειωσε και το δεύτερο μυθιστόρημα του 
που
όπως μας ενημέρωσε, 
έχει δρομολογηθεί για έκδοση.


Ευχαριστούμε τον κύριο Καζατζόπουλο για την ενημέρωση και
του ευχόμαστε πάντα, εμπνεύσεις και δημιουργίες !!!