Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Με ξενάγηση στο Αρχαίο Φρούριο Φυλής άρχισε το Διεθνές Συνέδριο

Με ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαίο Φρούριο Φυλής άρχισε το πρόγραμμα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου «Μετάβαση στη Δημοκρατία» που οργάνωσε, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

Την ξενάγηση ανέλαβε η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής Δώρα Γεωργουσοπούλου και τους συνέδρους συνόδεψαν ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διεθνούς Δικαίου καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Φυλής συνεργάστηκε με τους εθελοντές του ΕΠΟΣ Φυλής για τον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ πριν από λίγες μέρες βελτίωσε την κατάσταση του δασικού δρόμου που διασφαλίζει την πρόσβαση στο Αρχαίο Φρούριο.

«Η ξενάγηση των συνέδρων αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ανάδειξη του σημαντικότερου μνημείου του Δήμου Φυλής», τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Τεχνικό Γραφείο του Σάββα Σάββα, ο οποίος προσφέρθηκε ανιδιοτελώς, τοπογραφική αποτύπωση του Αρχαίου Φρουρίου κι έτσι έχουμε τα τοπογραφικά δεδομένα. Επόμενος στόχος είναι η μελέτη προσβασιμότητας, για να γίνει επισκέψιμο το μνημείο, αλλά και μελέτη αποκατάστασης, ώστε να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε το έργο σε κάποιο πρόγραμμα».

Δείτε video 

από την ξενάγηση των συνέδρων στο Φρούριο Φυλής.