Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες στις 16 Σεπτέμβρη

Εκδήλωση με σύνθημα «Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό» διοργανώνει

η Τ.Ο. Μενιδίου - Φυλής του Κ.Κ.Ε.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στις 20.00 

στην πλατεία Δημαρχείου στο Μενίδι. 

Θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα το κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης αναφέρει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες σε κοινή οργάνωση στα συνδικάτα, σε όλους τους μαζικούς φορείς και κοινή πάλη:

- Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

- Για τη διεκδίκηση -κόντρα στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ- του δικαιώματος των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

- Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που καταληστεύουν, καταδυναστεύουν και μακελεύουν τους λαούς.

Έχουμε όλοι μας αρκετή πείρα για να καταλάβουμε ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται σε καμιά χώρα, με καμιά κυβέρνηση, με καμιά ιμπεριαλιστική συμμαχία. Αντίθετα, όσο προχωρά γίνεται πιο επιθετικός, πιο βάρβαρος, δημιουργεί μεγαλύτερα αδιέξοδα. Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών μεγαλώνουν για το μοίρασμα του πλούτου και στη βάση αυτή θα δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των λαών σε όλες τις χώρες, θα ενισχύουν τον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, τις εδαφικές διαφορές, θα φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σήμερα γίνεται πιο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ η ενιαία πάλη των εργατών σε κάθε χώρα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου οι εργάτες θα πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και θα τις δουλεύουν σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών. Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία άνοιξε πριν από 100 χρόνια αυτό το δρόμο, αποδεικνύοντας ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος».


902.gr