Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ζεφύρι - Mεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Φανουρίου στον ομώνυμο ναό στο Ζεφύρι, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου, Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσης, ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη εσπερινός. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας αμέσως μετά, η οποία πραγματοποιήθηκε με τις δέουσες τιμές και κάθε επισημότητα, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να προπορεύεται της ιερής εικόνας του Αγίου Φανουρίου, την οποία βάσταζαν μέλη του Συλλόγου Κρητών ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. 

Την ιερή εικόνα συνόδευσαν κατά τη λιτάνευση στους δρόμους της ενορίας, ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας, κληρικοί, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, βουλευτές, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επισήμους και πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής για την προσφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία προσέδωσε μεγαλοπρεπή τόνο στη λιτάνευση, καθώς και τη Δημοτική Αστυνομία που διασφάλισε την ασφαλή λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Ξεχωριστή αίσθηση κατά τον εσπερινό ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου προκάλεσαν οι δεκάδες φανουρόπιτες που πρόσφεραν οι πιστοί στη μνήμη του Αγίου. Ο Άγιος Φανούριος είναι στη λαϊκή μας παράδοση μέγας ευρέτης απολεσθέντων αντικειμένων και οι πιστοί προσφέρουν μία φανουρόπιτα ζητώντας από τον Άγιο να τους φανερώσει τα απολεσθέντα.
Αμέσως μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας, ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πατήρ Άγγελος Κανέλλος, παρέθεσε δείπνο στους επισήμους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

ΔΗΜΟΣ  ΦΥΛΗΣ