Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. : Κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δήμων φέρουν τεράστιες ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα

«Άλλο ένα θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς»,
επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου με θύμα εργαζόμενη συμβασιούχο στην Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Πύργου.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, της 24ωρης λειτουργίας, των ελλιπών μέτρων προστασίας, χωρίς τη κατάλληλη εκπαίδευση, με την εργασιακή ανασφάλεια να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της 30χρονης συναδέλφου συμβασιούχου που σκοτώθηκε σήμερα. Άλλο ένα θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς.

Όσο και να αποποιούνται τις ευθύνες κυβέρνηση και οι διοικήσεις της πλειοψηφίας των δήμων φέρουν τεράστιες ευθύνες για την πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων αφού τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σχεδόν στο σύνολο των δήμων ήταν και είναι ανύπαρκτα προκειμένου να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους νόμους που ψήφισε, μαζί με την υλοποίηση της αντεργατικής νομοθεσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, έβγαλαν από τη μέση ό,τι τους εμπόδιζε, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην εργοδοσία να γίνει ακόμη πιο αδίστακτη απέναντι στους εργαζόμενους προκειμένου να εξασφαλιστεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει υπόθεση όλων μας. Κανένας εργαζόμενος στους δήμους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να μη δεχθεί να εργαστεί, χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης συναδέλφου».

902.gr