Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

''Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων'' ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017

Η παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία-διασκευή Δημήτρη Αδάμη, ταξιδεύει την Παρασκευή
1η Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στα παιδιά την πιο γοητευτική ηρωίδα όλου του κόσμου!

Οι Μαγικές Σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, που διασκευάζει, με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο, τα βιβλία του Λιούις Κάρολ, μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική παράσταση.

Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην Κουνελότρυπα και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο. Θα στηθεί ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτι φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούργιο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.
Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία, τη Σκωτίαμέχρι και την Ιρλανδία καθώς και τον μεγάλο μουσικό πλούτο των Κελτών.

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Μαγικές Σβούρες
Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών: Παναγιώτης Ζαβίτσας
Μάσκες- Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση στα «Αισχύλεια» θα έχουν τη δυνατότητα την επόμενη μέρα το πρωί (02/09/2017) να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού. Με τη συμμετοχή τους σε αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από την παράσταση, θα ακολουθήσουν τα βήματα της Αλίκης, στο μαγικό της ταξίδι και θα φτιάξουν μια δική τους χώρα θαυμάτων.

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 6 ετών και μεγαλύτερα.
Είναι καλό να φορούν άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια.

Το παιχνίδια θα οργανωθούν και θα εμψυχωθούν από τις ηθοποιούς Μαριλίζα Χρονέα και Δόμνα Ζαφειροπούλου.

Ώρα έναρξης: 11:00
Στο Παλαιό Ελαιουργείο
Διάρκεια εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού: 60 λεπτά.
Είσοδος ελεύθερη.

INFO

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Θίασος: Ομάδα Μαγικές Σβούρες

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ημέρα: 1η Σεπτεμβρίου

Ώρα: 20:30-23:00

Διάρκεια: 80′ χωρίς διάλειμμα

Ελεύθερη είσοδος.