Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ : ''Καλούμε όλους τους γονείς να απομονώσουν και να αποκλείσουν φαινόμενα παραπληροφόρησης, προσωπικών εγωισμών, αλαζονικής συμπεριφοράς, αυτοπροβολής και μικροπαραγοντισμού, που δεν έχουν θέση στο χώρο μας''


Αγαπητοί γονείς,

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών
για την Ένωση Γονέων Αιγάλεω, βιώνουμε μια έντονη, αντιδημοκρατική και δηλητηριώδη συμπεριφορά και μία εκστρατεία παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των αληθινών γεγονότων, από την παράταξη «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ».
Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, κυρίως από τα προσφιλή τους social media αλλά και από τα συνηθισμένα τους «υπόγεια ρεύματα και πηγαδάκια» με ανακοινώσεις του τύπου «…είναι αντιδημοκρατικό και ανήθικο να παραιτούνται εκλεγμένα μέλη για το Δ.Σ. υπέρ των τελευταίων αναπληρωματικών…» κατηγορώντας την Παράταξη μας ότι εξαναγκάσαμε σε παραίτηση τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη μας που παραιτήθηκαν από την εκλογή τους ή από επιλαχόντες για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω. 
Επίσης, καταπατώντας την αλήθεια και την αρχή της διαφάνειας έκαναν επιλεκτική δημοσίευση για την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου. Απέκρυψαν ότι αρνήθηκαν την συγκρότηση δημοκρατικού, αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου, και αντί να απολογηθούν στους γονείς που τους εξέλεξαν για αυτή την αλαζονική και αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά, επιτίθενται στην δική μας παράταξη για κάτι που σε τελική ανάλυση είναι καθαρά δική της εσωτερική υπόθεση, το ποιος από τα μέλη του ψηφοδελτίου μας θα γίνει μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης.
Οι παραιτήσεις των μελών της κάθε παράταξης γίνονται και εγκρίνονται από τις ίδιες τις παρατάξεις και κοινοποιούνται απλώς στο Δ.Σ., δεν απαιτείται καμία έγκριση ή αποδοχή τους από το Δ.Σ., αυτό θα συνέβαινε εάν υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Κατόπιν όλων αυτών και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει όλους του Γονείς για τα παρακάτω:
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας και η Διακήρυξη μας στις πρόσφατες εκλογές, έγινε μετά από διαλογική συζήτηση, δημοκρατικές διαδικασίες και με ομόφωνη απόφαση.

Στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις 10 Μάη, με σαφή, εμπεριστατωμένο και δημοκρατικό λόγο, παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και ζητήσαμε την ψήφο των αντιπροσώπων των Συλλόγων Γονέων.

Αποδεχθήκαμε δημοκρατικά το αποτέλεσμα των εκλογών και συγχαρήκαμε την πρώτη σε ψήφους παράταξη «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ», καλώντας τους μαζί με την τρίτη σε ψήφους παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από ένα ενωτικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο να συνεχίσουμε το έργο της Ένωσης.

Μετά τις εκλογές, η παράταξή μας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» συγκάλεσε τα μέλη της και αφού εκτίμησε το αποτέλεσμα των εκλογών, και μετά από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση με ΟΜΟΦΩΝΙΑ των μελών της αποφάσισε:

α) Αποδεχόμενη δημοκρατικά το αποτέλεσμα των εκλογών που δεν έδωσε αυτοδυναμία σε καμία παράταξη, αλλά ταυτόχρονα έδωσε σαφή διαφορά ανάμεσα στις 3 παρατάξεις, να προτείνει το αυτονόητο και σύμφωνα με τα δημοκρατικά κεκτημένα και συνδικαλιστικά ήθη για την συγκρότηση αντιπροσωπευτικού, αναλογικού προεδρείου σύμφωνα με την δύναμη των παρατάξεων (4 μέλη στο Δ.Σ. οι «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ» - 2 μέλη στο προεδρείο, 3 μέλη στο Δ.Σ. η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» - 2 μέλη στο προεδρείο και 2 μέλη στο Δ.Σ. η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» - 1 μέλος στο προεδρείο). Συγκεκριμένα, να προτείνουμε τη θέση του Προέδρου στην πρώτη παράταξη, τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην δεύτερη παράταξη, τη θέση του Αντιπροέδρου στην Τρίτη παράταξη, και τις δύο εναπομείναντες θέσεις του Ταμία και του Ειδικού Γραμματέα στην πρώτη και δεύτερη παράταξη αντίστοιχα

β) Να αποδεχθεί τις παραιτήσεις των εκλεγμένων μελών της για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω Γιάννη Βουρλιώτη & Μαρία - Ελένη Κυριαζή λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων (ο Γιάννης Βουρλιώτης παρέμεινε στην θέση του εκλεγμένου αντιπροσώπου για την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής). Οι 4 από τους επιλαχόντες αναπληρωματικούς (Μένη Σοφιανού-Λαρεντζάκη, Σοφία Κουτσονίκα, Μαρία Μπουγονικολού-Λιάππη, Θεοδώρα Τζίμα) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης λόγω ισοψηφίας και παραιτήθηκαν με αποτέλεσμα τις θέσεις των δυο τακτικών μελών να πάρουν οι Μπάμπης Μαστορόπουλος και Βαγγέλης Λαζαρίδης. Η απόφαση αυτή ήταν προσωπική επιλογή των ίδιων των μελών, δεν τους ζητήθηκε η παραίτηση τους από κανέναν και για κανένα λόγο. Αντιθέτως, τους έγιναν έντονες παρακλήσεις να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν ταυτίζουν την προσφορά τους με τις θέσεις τους στο Δ.Σ., ότι έβαλαν υποψηφιότητα για να στηρίξουν την Παράταξη μας αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά της στο γονεικό κίνημα. Η απόφαση μας αυτή ήταν ομόφωνη, συλλογική, ήταν αποτέλεσμα μίας δημοκρατικής διαδικασίας όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και έγιναν σεβαστές οι προσωπικές επιλογές του καθενός.

Κατά τη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. γίναμε μάρτυρες μίας πρωτόγνωρης, αλαζονικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από την κατά τα άλλα υπεράνω θέσεων και οφιτσίων παράταξη «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ» η οποία αγνοώντας την κοινή λογική και την πρόταση των δύο άλλων παρατάξεων για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου, χωρίς να έχει απόλυτη πλειοψηφία, αξιοποίησε την «περίεργη» και «ασυνεπή» θέση της τρίτης παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» η οποία δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία αν δεν γίνει ομόφωνα αποδεκτή η κοινή μας πρόταση για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, διευκολύνοντας ουσιαστικά την Παράταξη «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ» να καταλάβει την θέση του Γραμματέα προσφέροντας την σχετική πλειοψηφία (4-3). Κατόπιν αυτών, διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις και τον αποκλεισμό μας από την Γραμματεία της Ένωσης δηλώσαμε ότι δεν θέλουμε καμία άλλη «διακοσμητική» θέση στο Προεδρείο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω έχουμε εκλογή Προέδρου, Γραμματέα, Ταμία και Ειδικού Γραμματέα με μόνο 4 ψήφους υπέρ έναντι 5 λευκών. 
Ως εκ τούτου είναι στην ουσία ένα προεδρείο μειοψηφίας, διότι δεν έτυχε της αποδοχής των άλλων δύο παρατάξεων και δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όταν η «ΕΝΩΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ» από την οποία και προερχόμαστε ανέλαβε το Προεδρείο της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω είχε προτείνει στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο προσφέροντας την θέση του Γραμματέα και του Ταμία, πρόταση που για δικούς τους λόγους οι συναγωνιστές της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ» αρνήθηκαν ζητώντας την «γραφική» για αυτούς θέση του Αντιπρόεδρου την οποία και τους παραχωρήσαμε. 
Δυστυχώς οι «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ» μας επιφύλαξαν δυσάρεστες εκπλήξεις, «νέοι καιροί» «νέα ήθη».

Κλείνοντας, και επειδή η ιστορία μας διδάσκει, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη νέα Πρόεδρο της Ένωσης, που κόπτεται για την γνήσια έκφραση και τον σεβασμό των γονέων, αλήθεια όταν η δική μας Παράταξη η «ΕΝΩΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΈΩΝ» στην οποία συμμετείχε το 2011 αποδέχθηκε την παραίτηση της Πολυχρονιάδου Πετρούλας από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω για οικογενειακούς λόγους με αποτέλεσμα την αντικατάστασή της από την τότε πρώτη αναπληρωματική Γεωργοπάνου Βιργινία αυτό ήταν Ανήθικο ή Ηθικό;;;

Καλούμε την παράταξη «ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ» να σταματήσει τον πόλεμο της λάσπης και της παραπληροφόρησης πάνω στον οποίο στηρίχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και στον οποίο οφείλει και μεγάλο μέρος της ανάδειξης της σε πρώτη δύναμη.. Την καλούμε να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών που δεν της δίνει κανένα δικαίωμα να μονοπωλεί την πληροφόρηση και να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως εκείνη θέλει. Τώρα πρέπει η Ένωση να λειτουργήσει συλλογικά και δημοκρατικά. 
Οι ανακοινώσεις πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης και όχι της μειοψηφίας του Προεδρείου. Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, ανεξάρτητα από παρατάξεις και τυχόν διαφορές απόψεων για την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και για τα δικαιώματα των παιδιών μας στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους γονείς να απομονώσουν και να αποκλείσουν φαινόμενα παραπληροφόρησης, προσωπικών εγωισμών, αλαζονικής συμπεριφοράς, αυτοπροβολής και μικροπαραγοντισμού, που δεν έχουν θέση στο χώρο μας και να συμμετέχουν ενεργά στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στις δράσεις της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω.

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Κίνησης Γονέων Αιγάλεω
Βαγγέλης Λαζαρίδης