Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΚΑΡΑΤΕ : Απόλυτη επιτυχία τα 15α «Οδύσσεια», που διεξήχθησαν στην Πετρούπολη

Η Πετρούπολη είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για το Θέατρο Πέτρας.
Σημείο αναφοράς, όμως, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και 
ο Α.Σ. Καράτε «Οδυσσέας». 

Ή μήπως η οικογένεια Ξένου που έχει βαλθεί να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές του αθλήματος στα παιδιά της Πετρούπολης και όχι μόνο;

Ο Νεκτάριος Ξένος και η σύζυγός του, Μαρίζα Σουμπασάκη, προπονητές και οι δύο στον μεγαλύτερο σύλλογο καράτε στη χώρα, έχουν βάλει στόχο να στείλουν όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Μεταξύ αυτών και τα παιδιά τους, Διονύσης, Στέφανος και Τζωρτζίνα (η Λυδία είναι μικρότερη και θα πρέπει να περιμένει), τα οποία όχι μόνο ακολουθούν τα βήματά τους, αλλά φέρνουν συνεχώς μετάλλια και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Το βιογραφικό των δύο εκπαιδευτών (με 30ετή εμπειρία) είναι πλούσιο σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο μεν Νεκτάριος Ξένος έχει μαύρη ζώνη (WKF, ΕΛΟΚ, Shito Ryu, Okinawα, Kajukenbo), ενώ η δε Μαρίζα Σουμπασάκη έχει, επίσης, μαύρη ζώνη (WKF, ΕΛΟΚ, Shito Ryu, Okinawα, Kajukenbo).

Οι δύο προπονητές αποτελούν την ψυχή και την καρδιά της ετήσιας γιορτής «Οδύσσεια», η οποία συμπλήρωσε αισίως τα 15 χρόνια ζωής. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από μαθητές και γονείς κλειστό γυμναστήριο Πετρούπολης, «Νικόλαος Παξιμαδάς» και ήταν αντάξια της τεράστιας ιστορίας του αθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 220 καρατέκα των Σχολών, ηλικίας από 5 μέχρι περίπου 20 ετών, συμμετείχαν σε αγώνες, ενώ παρουσίασαν τεχνικές αυτοάμυνας, kata, kumite και kobudo. Την παράσταση όμως έκλεψε, όπως κάθε χρόνο, η επίδειξη στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι αθλητές, αλλά και οι διακεκριμένοι πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές Στέφανος Ξένος, Τζωρτζίνα Ξένου, Χριστίνα Νίκα, Νικολέττα Ζερβού, Κωνσταντίνα Πέππα και Διονύσης Ξένος, ενώ τιμητική διάκριση έλαβαν επίσης και οι περίπου 40 πανελλήνιοι πρωταθλητές.

Ο σύλλογος ΑΣ Καράτε «Οδυσσέας» τίμησε, επίσης, τον Δήμαρχο Πετρούπολης και πρώην τζουντόκα, Βαγγέλη Σίμο, το μέλος της Εθνικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε και προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Στέλιο Σκαρογιάννη, τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Σύλλα, τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ, Παναγιώτη Χονδροματίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΛΟΚ, Γιάννη Στυλιανόπουλο και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΛΟΚ, Γιώργο Σιγάλα.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βαγγέλης Σίμος: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι θεσμός για την πόλη, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά στέφεται με επιτυχία λόγω της άψογης διοργάνωσης με τη συνδρομή του Δήμου. Ευχαριστούμε ως Δήμο τον σύλλογο Α.Σ. Οδυσσέας για τη συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και κυρίως γιατί με τη στάση τους και το ήθος τους οι προπονητές διαπαιδαγωγούν σωστά τα παιδιά ώστε πέρα από καλοί αθλητές να είναι και καλοί άνθρωποι».

Στέλιος Σκαρογιάννης: «Η ετήσια γιορτή του Οδυσσέα είναι σημείο αναφοράς για την Ομοσπονδία. Συγχαίρω τους ανθρώπους του συλλόγου για την εξαιρετική οργάνωση και παρουσίαση. Για μένα είναι ευκαιρία να βλέπω από κοντά την σταδιακή ανάπτυξη των αθλητών και του αθλήματος. Άλλωστε, με την είσοδο του καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει όλοι να δουλέψουμε πιο σκληρά ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αθλήματος».

Νεκτάριος Ξένος: «Ο Α.Σ. Καράτε Οδυσσέας είναι πρώτος σύλλογος στη χώρα, με τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα φετινά Οδύσσεια, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σκοπός μας είναι όλοι να χαρούν το παιχνίδι».

gazzetta.gr