Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα ''Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ''.

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

Αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα μπορούν να
υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:
α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,
γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Βασικός στόχος της παρέμβασης «Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» είναι η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση της καινοτομίας και η ενίσχυση της δικτύωσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος της παρέμβασης «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» είναι η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών οργανισμών.

Τέλος, η παρέμβαση «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» έχει ως στόχο την προώθηση της έρευνας σε επόμενο επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, έχοντας ως βάση αποτελέσματα που έχουν παραχθεί σε προηγούμενα ερευνητικά έργα.

Η δράση θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους. Θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης
 στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων ορίζεται για 
τον Α’ Κύκλο η Πέμπτη, 23η Μαρτίου, ώρα 15.00 με
καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου και ώρα 16:00.

ΑΠΕ-ΜΠΕ