Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!!!


Οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην αγορά από
την πτώχευση και από την υπαγωγή της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σε καθεστώς εκκαθάρισης έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και δε λένε να τελειώσουν!!! Θύμα αυτής της πτώχευσης, αποτελεί και το κατάστημα του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στο Αιγάλεω, το οποίο τέθηκε προς πώληση σύμφωνα με πλειοδοτικό διαγωνισμό ο οποίος έχει ορισθεί για τις 10 Φεβρουαρίου 2017, οπότε εκπνέει και η καταληκτική ημερομηνία έγγραφων σφραγισμένων δεσμευτικών προσφορών.

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρισκόταν μέχρι πρότινος στην ιδιοκτησία της εταιρείας Ζήνων Ακίνητα Α.Ε., η οποία το μίσθωνε στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Ωστόσο, η Ζήνων Ακίνητα Α.Ε. πτώχευσε λόγω της συσσωρευμένης αδυναμίας της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. να της καταβάλει ενοίκια τουλάχιστον 18 μηνών για ακίνητα και αποθήκες που μίσθωνε από την ιδία, μεταξύ αυτών και για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Το κατάστημα του Μαρινόπουλου στο Αιγάλεω, μετά την πτώχευση και υπαγωγή της Ζήνων Ακίνητα Α.Ε. σε καθεστώς εκκαθάρισης, διατέθηκε προς πώληση μαζί με ολόκληρο το εμπορικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, το οποίο αριθμούσε 15 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Τρίκαλα, Ρόδο, Ρέθυμνο κλπ.

Πρόκειται άλλωστε για ένα κατάστημα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιερά Οδού και Νικολάου Πλαστήρα, ακριβώς απέναντι από τη στάση του Μετρό. Ανήκει κατά 43,75% στην Ζήνων Ακίνητα, κατά 37,5% στην οικογένεια γνωστού μουσικοσυνθέτη και κατά 18,75% σε γνωστό επιχειρηματία του Αιγάλεω. Λέγεται δε ότι ο επιχειρηματίας που διατηρεί το 18,75%, δεν επιθυμεί την πώληση του ποσοστού του, ενώ υπάρχουν και περαιτέρω εμπλοκές που αφορούν την ιδιοκτησία του ακινήτου αλλά και πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όπως αυτές εντοπίστηκαν στην τεχνική έκθεση ελέγχου πολεοδομικής νομιμότητας τον Νοέμβριο του 2016. Οι κληρονόμοι λοιπόν πολλοί και τα προβλήματα που ανακύπτουν ακόμα περισσότερα από μία πιθανή πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου!!! Εμείς να ευχηθούμε να πάνε όλα κατ’ ευχήν ώστε το ακίνητο να αλλάξει χέρια και να επαναλειτουργήσει υπό νέο καθεστώς καθώς το ενδιαφέρον για την εξαγορά του είναι δεδομένο και εκπεφρασμένο. Άλλωστε η λειτουργία του είναι κομβική και θεμελιώδης και για την τόνωση της τοπικής αγοράς και απασχόλησης.
Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν….

Γεώργιος Τσιαντάς