Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Επαγγελματίες ναι, ελεύθεροι όχι

....Σάκη Ιωαννίδη....

Όταν οι προσλήψεις έχουν παγώσει, 

τόσο στον


δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό 

τομέα, η ατομική πρωτοβουλία είναι

 μια διέξοδος (την οποία έχω 

ακολουθήσει και εγώ, όπως και 

χιλιάδες άλλοι νέοι). Δεν παύει 

όμως να είναι ένας μόνιμος αγώνας

 για ένα μη σταθερό εισόδημα.



Σύμφωνα όμως με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι μια 
 τάξη «προνομιούχων πολιτών» αφού το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε κάτι τέτοιο παίρνει ως βάση.

 Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές, που οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε υποδειχθεί 
 ως βασική αιτία φοροδιαφυγής.

Όλα αυτά δεν ισχύουν, όμως οι κυβερνώντες κλείνουν τα αυτιά στις
 αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Είναι χαρακτηριστική η έκθεση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται: 7 στα 10 ευρώ του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα καταλήγει μέσα από τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές στο κράτος!

Με τα υπόλοιπα 3 ευρώ που μένουν , πρέπει να καλύψουν τα έξοδα 
 της επιχείρησης τους, αλλά και να ζήσουν.
ΔΕΙΤΕ :  Ε Δ Ω



Επιπλέον, στην τελευταία ανακοίνωση για εξωδικαστική ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός, διογκώνοντας τον ήδη πολύ υψηλό δείκτη του ιδιωτικού χρέους. Όσοι μάλιστα τολμούν να εργαστούν με «μπλοκάκι» , θα πληρώνουν 26,95% επί της αμοιβής τους από 1/1/2017 και ένα επιπλέον 7% αν υπόκεινται σε κρατήσεις επικουρικής ασφάλισης.





Όσοι πάντως καταφέρνουν σε αυτό το περιβάλλον να επιτύχουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΣΕΕ, η επιβάρυνση τους με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα φτάνει μέχρι και το 300%.

Οι συνθήκες ασφυξίας που δημιουργούνται με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγούν όλο και περισσότερους νέους στο εξωτερικό. Το λεγόμενο “brain drain” είναι αποτέλεσμα της κρίσης με τις συνέπειες του να είναι οδυνηρές για την χώρα μας.

Όταν τα καλύτερα μυαλά σου, φεύγουν στο εξωτερικό, όχι γιατί είναι αποκλειστικά δική τους θέληση, αλλά γιατί όταν σαν κράτος δεν μπορείς και απ’ ότι φαίνεται δεν θες να τα κρατήσεις, τότε υπάρχει δομικό πρόβλημα και πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πέρα και πίσω από τα νούμερα και τους στόχους, είναι ανάγκη να κοιτάξουμε τους ανθρώπους και να διαμορφώσουμε ένα πρόσφορο έδαφος για το επιχειρείν. Δυστυχώς όμως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει έμπρακτα την αποστροφή της στην επιχειρηματικότητα, την πρόοδο και την εξέλιξη. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση.

Για να «ανθίσουν» οι αριθμοί, να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει πρώτα οι άνθρωποι να ευημερήσουν. Αυτό είναι δεδομένο για μια σοβαρή κυβέρνηση, όχι για την δικιά μας.

Νούμερο ένα προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ενθάρρυνση της ατομικής πρωτοβουλίας και η δημιουργία κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας για τις επιχειρήσεις. Ο τόπος χρειάζεται μεγάλη πολιτική αλλαγή και όσο παραμένει γαντζωμένη με κάθε τρόπο στην εξουσία η κυβέρνηση, τόσο θα μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργεί.

* Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι Οικονομολόγος, υποψήφιος για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της  Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας

                                   parapolitika.gr - 05/12/2016 


ΔΕΙΤΕ :  Ε Δ Ω