Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη 19χρονος που διέπραττε κλοπές φορτηγών


Συνελήφθη στην θέση Νεόκτιστα Ασπροπύργου, απογευματινές ώρες της 16-6-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε σε στεγασμένη αποθήκη της περιοχής, εντός της οποίας βρίσκονταν φυλασσόμενο κλεμμένο Ι.Χ. Φορτηγό και πλήθος εξαρτημάτων από κλεμμένα οχήματα.
  •  Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 31χρονος συνεργός του. 

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία καθώς και των διακεκριμένων κλοπών.
  • Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές οχημάτων, κυρίως Ι.Χ. φορτηγών (αγροτικά-επαγγελματικά), τα οποία απέκρυπταν προσωρινά στην ανωτέρω αποθήκη με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να τα διαθέσουν στο εμπόριο, ως παλιοσίδερα (σκραπ).
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών φορτηγών και μία (1) Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια Ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.