Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μια φορά κι έναν καιρό, ''Δώρο'' του Αιγάλεω στην Δόξα Δράμας



Στις 19 Απριλίου 1964,
η χρησιμοποίηση του Σωτήρη Ζαρταμόπουλου, στην αναμέτρηση
 '' Αιγάλεω - Δόξα Δράμας 1-0 '', έδωσε τη σωτηρία στους Μαυραετούς.

 Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, το Αιγάλεω που ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, υποδέχθηκε την Δόξα Δράμας, σε μια αναμέτρηση που μόνο οι Μαυραετοί είχαν μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή τους στην κατηγορία και τις επιβεβαιώσαν, με έναν από τους πιο παράδοξους τρόπους.

 Το Αιγάλεω προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Εξωμανίδη μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης και αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος. Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας πάλεψαν για την ισοφάριση, έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες:
«Εις το 14' ένα ισχυρό σουτ του Ιωαννίδη εκτύπησε στο δοκάρι, ενώ μετά από λίγα λεπτά αλλεπάλληλα σουτ των κυνηγών της Δόξας βρήκαν τα δοκάρια. Ήταν ένα πραγματικό τρίλεπτο «σφυροκόπημα» μέσα στην περιοχή του Αιγάλεω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε αυτό το τρίλεπτο χάθηκαν σπάνιες ευκαιρίες και ίσως η ομάδα της Δράμας να γνώρισε την μεγαλύτερη ατυχία της από όσους αγώνες έχει δώσει μέχρι σήμερα».

Η λύση, πάντως, δόθηκε από τους ανθρώπους της διοίκησης της Δόξας Δράμας που έκαναν ένσταση μετά το τέλος του αγώνα για την αντικανονική συμμετοχή του Σωτήρη Ζαρταμόπουλου.
 «Η Δόξα Δράμας υπέβαλε ένσταση για κακήν συμμετοχήν του παίκτη Ζαρταμόπουλου. Ως δε μας εδηλώθη εκ μέρους διοικητικών παραγόντων του Αιγάλεω, ο εν λόγω παίκτης κανονικά αγωνίστηκε διότι η ποινή του είχε λήξει.
 Ο Ζαρταμόπουλος είχε αποβληθεί σε αγώνα της εφηβικής ομάδας του Αιγάλεω».

Τελικά η Δόξα Δράμας κέρδισε την ένσταση, πήρε τους τρεις βαθμούς που έδινε τότε η νίκη και όχι μόνο τον έναν της ήττας, με αποτέλεσμα να φτάσει από τους 53 στους 55 και να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός Χαλκίδας μετά από μπαράζ με τη Νίκη Βόλου που ισοβαθμούσαν με 54 βαθμούς.
 Η μεταξύ τους αναμέτρηση τελείωσε με 1-1, αλλά μέτρησε η καλύτερη διαφορά τερμάτων που είχε η ομάδα της Νίκης Βόλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

                                            ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: oldfootball.gr