Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Βασίλης Κασιούμης, 3η θέση στο Πανελλήνιο 2016

Βασίλης Κασιούμης, δεξιά με την πορτοκαλί μπλούζα
Ακόμη μια επιτυχία, αυτή τη φορά μάλιστα σε πανελλήνιο επίπεδο, σημείωσε ο Βασίλης Κασιούμης, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στη ΣΤ' Δημοτικού, στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών 2016 που έλαβαν χώρα στη Χαλκιδική, το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016. Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο Βασίλης βρίσκεται αναμφίβολα στους κορυφαίους της ηλικιακής του ομάδας, όμως το κυριότερο είναι ότι τα πρόσφατα αποτελέσματά του (όπως η 2η θέση στο ατομικό rapid της Αττικής μπροστά από πολύ ισχυρούς και έμπειρους αντιπάλους) δείχνουν ότι ωριμάζει σκακιστικά και μπορεί να συγκριθεί όχι μόνο με συνομήλικους σκακιστές αλλά και πιο έμπειρους και μεγαλύτερους.

Από τους αθλητές τους Σ.Ο. Αιγάλεω, εκτός από το Βασίλη, καλή παρουσία στα φετινά Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα είχαν και ο Παναγιώτης Καλόφωνος (7ος στα Λύκεια (6/9)), ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου (11ος στη Γ' Δημοτικού (6/9)) και η Νικολέτα Πουλιλιού (15η (και 4ο κορίτσι) στη Β' Δημοτικού (5,5/9)).

Ο Παναγιώτης Καλόφωνος και η Φωτεινή Κόκκοτα, με το κύπελλο
 

Πρέπει επίσης να αναφερθεί η 1η θέση που κατέλαβαν τα εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία (με έδρα το Χαϊδάρι) στα Πανελλήνια Ομαδικά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών 2016 στη κατηγορία των Λυκείων με απόλυτο μάλιστα σκορ (6 νίκες σε 6 αγώνες). Στην ομάδα της Νέας Παιδείας συμμετείχαν δύο αθλητές του Σ.Ο. Αιγάλεω, ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν αήττητοι τους αγώνες τους ενώ στην προκριματική φάση της Αττικής (όπου η ομάδα είχε επίσης καταλάβει την 1η θέση) συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λάσπας.

                                                                      so-aigaleo.blogspot.gr