Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εκδήλωση Δήμου Αιγάλεω, σε συνεργασία με το HOPA για την στήριξη του "ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ".

Ο Δήμος Αιγάλεω, στην προσπάθειά του να συμβάλλει,
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δημιούργησε 
Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης.

 Στη συνεδρίαση της επιτροπής, συμμετείχαν Δημοτικές Παρατάξεις, η Εκκλησία, αρχές της πόλης, σύλλογοι, σωματεία, φορείς κλπ.

Στο κάλεσμά του στους δημότες (ανακοίνωση και αφίσα), να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και να εγγραφούν σε μητρώο εθελοντών, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική.
Παράλληλα στην πόλη μας υπήρξαν και άλλες δράσεις φορέων. Ιδιαίτερα πολλά σχολεία συμμετείχαν στην καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνοντας τρόφιμα και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μαζί με υλικό για τους μικρούς πρόσφυγες, παρέδωσαν στο Δήμο.
Ο Δήμος πραγματοποίησε μέχρι σήμερα, επτά (7) παραδόσεις στο Κέντρο Διαχείρισης Υλικού, που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής, στο Π. Φάληρο.
Ταυτόχρονα με τη βοήθεια εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, εθελοντών αρτοποιών και δεκάδων άλλων εθελοντών (που συσκευάζουν ζεστά γεύματα) παραδίδονται στους πρόσφυγες του λιμανιού του Πειραιά περίπου 600 μερίδες φαγητό, κάθε φορά.


Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ο Δήμος μας διέθεσε κάδους καθαριότητας, παρέδωσε κουβέρτες και παιδικά-βρεφικά ρούχα καθώς και εθελοντές του, που βοηθούν μόνιμα στη διανομή του φαγητού. Επίσης έχει αναλάβει τον καθαρισμό του, μια φορά την εβδομάδα
Σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν δράσεις αλληλεγγύης για όλους όσους έχουν ανάγκη.


Επιδιώκουμε έτσι να συντηρήσουμε και να ενισχύσουμε την κουλτούρα σεβασμού και αλληλοβοήθειας και να την προωθήσουμε, σε συνεργασία πάντα με την εκπαιδευτική κοινότητα, στα σχολεία μας στους μελλοντικούς πολίτες του Δήμου μας.


Ξεκινάμε την καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου» με στόχο από τη μια, την εκπαίδευση των παιδιών στο πνεύμα ειρήνης, σεβασμού, αποδοχής της διαφορετικότητας και αλληλεγγύης, και από την άλλη τη συγκέντρωση γραφικής ύλης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Μέσα σε αυτή την καμπάνια εντάσσεται και η εκδήλωση που οργανώνει η HOPA στο “Ελληνικό Μολύβι”, το 

Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 15:00. Είσοδος Ελεύθερη.



Καλούμε τους Αιγαλιώτες και τις Αιγαλιώτισσες να συμμετάσχουν και να στηρίξουν όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Δήμος μας.