Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο χαμένος τελικός, το ακατάλληλο γήπεδο, τα ''ψίχουλα των διαιτητών'' και τα δάκρυα των κοριτσιών

Σε ένα πολύ μικρό γήπεδο [!!!], λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Κυριακής 24ης Απρίλη, ολοκληρώθηκε το ''Final 4'' 
Βόλλει Κορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. 
[Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής], στο κλειστό γυμναστήριο του Άλιμου.
 Η Ομάδα του Αιγάλεω δεν κατάφερε να πάρει το κύπελλο αλλά τα κορίτσια της Αγγελικής Αντωνιάδη, συγκλόνισαν για άλλη μία φορά με το απίστευτο πάθος τους, στον τελικό αγώνα εναντίον του Ο.Σ.Φ.Π.
 Είναι γεγονός πως δεν βρέθηκαν στην καλύτερη αγωνιστική μέρα τους αλλά έστω κι έτσι, στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαν να είχαν πάρει την νίκη. Βασικά σημεία που έκριναν τον τελικό νικητή...η εμφάνιση υπερβολικού εκνευρισμού στην πλευρά του Αιγάλεω [ακόμα και στον πάγκο αλλά και στην εξέδρα] που εμφανίσθηκε μετά την απώλεια των 2 πρώτων σετ με ουσιαστική συνέπεια τις λανθασμένες αγωνιστικές επιλογές σε κρίσιμες φάσεις και δεν θα το κρύψω...λίγες αλλά σε κρίσιμα χρονικά σημεία, άστοχες διαιτητικές αποφάσεις...πιο συγκεκριμένα, ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ [επαναλαμβάνω, λίγες], οι ''αμφισβητούμενες-οριακές'' φάσεις ήταν υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Παρόλ' αυτά, η ομάδα δέχθηκε κολακευτικότατα σχόλια για την αγωνιστικότητα και ο ταλέντο της από τους εκπρόσωπους των αντίπαλων ομάδων αλλά και απ' όλους τους φιλάθλους.


Όλα τα κορίτσια είναι αξιέπαινα για την προσπάθεια τους αλλά θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνω τα εξής αγωνιστικά...η ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ'' [για μένα] ακούει στο όνομα ''Μαρία Μικέλη'', μία αθλήτρια που εάν προσεχθεί από τους υπεύθυνους του τμήματος, έχει να προσφέρει πολλά στο μέλλον. Επίσης μία ακόμη επιβεβαίωση της ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ, Κωνσταντίνας Αναστασιάδη και φυσικά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ της Μιρέλλας Χαραλαμποπούλου, η οποία όταν έχει κέφια, είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντίπαλης άμυνας, μεγάλο μειονέκτημα της..η μη σταθερότητα στην απόδοση της σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 Δεν έχω τραβήξει σχεδόν καθόλου φωτογραφίες από τον αγώνα, διότι δεν μπόρεσα να λειτουργήσω ως δημοσιογράφος αλλά ως οπαδός.
 Κρατώ μέσα στην ψυχή μου, τα δάκρυα των κοριτσιών στο τέλος και την ικανοποίηση μου για την αγάπη τους προς την φανέλα του Συλλόγου.
 Ευχαριστώ ιδιαιτέρως, τον Παντελή Βλάχο, την Αγγελική Αντωνιάδη, την Έφη Ιωάννου και την Τασούλα Βλάχου που με βοήθησαν να ζήσω από πολύ κοντά την προσπάθεια της ομάδας.

 Ακολουθεί η ανακοίνωση-ενημέρωση από την επίσημη σελίδα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.  

...................................................................................................................................................................

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο γήπεδο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο Αλίμου η τελική φάση του Πρωταθλήματος κορασίδων της Ένωσής μας.

Τον τίτλο κατέκτησε η ομάδα του Ολυμπιακού η οποία νίκησε στον τελικό, με 3-1 σετ τον ΑΟ Αιγάλεω.

(σετ : 25-22, 26-24, 25-27,25-20.)

Διαιτητές: ΜΙΧΑΗΛΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ- ΛΙΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Σαραντίτης, Κυριακάκης): Λιόλιου, Αδαμοπούλου, Μιλεντίγιεβιτς ,Γιώτα, Κατσαρη, Ζαμπάτη ,Ζουμίδη, Λουκάτου (λ), Θεοδώρου, Γκόλφη, Πάντου, Μπακιρτζόγλου, Βασιλοπούλου (λ).

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη, Ιωάννου): Μικέλη, Κουλοπούλου Αικ., Εξακουστίδου, Καρουμπα, Χαραλαμποπούλου, Μοναντερα, Διαμαντοπούλου, Αναστασιάδη (λ), Παύλου, Μάλτσιου, Βαρβέλη, Κουλοπούλου Ελ.

Ο ΑΠΣ Αλίμου κατέκτησε την 3η θέση νικώντας τον ΓΣ Ηλιούπολης με 3-1 σετ (25-15, 25-11, 25-27, 25-22).

Μετά τη λήξη του τελικού, απονεμήθηκαν Κύπελλα και μετάλλια στις ομάδες, καθώς και αναμνηστικά στους διαιτητές Τελικών από τον οικοδεσπότη και συνδιοργανωτή ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ. Επίσης μετά από ψηφοφορία βραβεύτηκαν οι καλύτερες αθλήτριες των τελικών :

Καλύτερη πασαδόρος : ΜΙΚΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Καλύτερη επιθετικός: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

Καλύτερη υποδοχέας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Καλύτερη μπλοκέρ: ΓΙΩΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

MVP : ΖΑΜΠΑΤΗ ΟΛΓΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

Στο γήπεδο παρέστησαν ο γεν.γραμματέας της ΕΣΠΕΔΑ Νεκτάριος Χαλβατζής, ο Β΄αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γιώτης , το μέλος της Δικαστικής Επιτροπής Παναγιώτης Τσιτσιπής, ο Θεοφάνης Τσάκωνας από την Επιτροπή Διαιτησίας ,οι περιφερειακοί ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Γκούντας, Γιάννης Παπαχρήστος και Σπύρος Κυριακάκης, ο team manager της Εθνικής ομάδας ανδρών Μάριος Γκιούρδας, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος νοτίου τομέα Αττικής Μαρία Νερούτσου και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος ΘΟΠΑ Αλίμου Στέφανος Διαμαντής.

Η ΕΣΠΕΔΑ ευχαριστεί θερμά το σωματείο ΑΠΣ Αλίμου για την άριστη και υψηλού επιπέδου συνδιοργάνωση του final 4 κορασίδων.

Ακόμα η ΕΣΠΕΔΑ ευχαριστεί και τα τέσσερα σωματεία ΑΙΓΑΛΕΩ- ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ-ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ καθώς και τους φιλάθλους τους που επέδειξαν υψηλό αθλητικό πνεύμα και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ολο το final4 μεταδόθηκε διαδικτυακά από το sportshero