Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δες πως μπορείς να βοηθήσεις τους πρόσφυγες

                                                                                                                     

Ο Δήμος Αιγάλεω, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης, προτίθεται
να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να σχηματίσει ομάδες εθελοντών.
Συγκεντρώνουμε προϊόντα και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τον συντονισμό των δράσεων και των προσφορών των επιχειρήσεων και των δημοτών που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.
Για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενημερωθείτε απο την σελίδα της Περιφέρειας Αττικής
1. Κουβέρτες
2. Ατομικά πλαστικά δοχεία για φαγητό
3. Μικρές και μεσαίες πλαστικές λεκάνες
4. Σκόνη πλυσίματος ρούχων για το χέρι
5. Κονσέρβες (όχι χοιρινές)

Οι χώροι συγκέντρωσης είναι το Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου), ο ΔΑΟ (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Νικ. Πλαστήρα 20) και η Κοινωνική Υπηρεσία(Ελλησπόντου 7).

Ο Δήμος Αιγάλεω δημιουργεί ομάδες εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες.
Δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας (για τις ώρες και ημέρες που μπορείτε) στο Δήμο Αιγάλεω στο τηλέφωνο 2132044818.
Η προσπάθειά μας αυτή θα απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διέρχονται ή εγκλωβίζονται στη χώρα μας.







Ο Δήμος Αιγάλεω, θέλοντας να βοηθήσει στο τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, θα σχηματίσει ομάδες εθελοντών, οι οποίοι θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη διαθεσιμότητά σας, καταγράφοντας στην εφαρμογή:
το ονοματεπώνυμο σας, τα στοιχεία επικοινωνίας και που θα επιθυμούσατε να βοηθήσετε στο email: prosfigiko@egaleo.gr  




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω κατά την χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε, με την υπ’ αριθμ. 68/17-3-2016 απόφαση:
Σε απάντηση του από 16-3-2016 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία, να προτείνει σαν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, τους κάτωθι:
1. Παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αιγάλεω στο Δήμο Ραφήνας.
2. Οικόπεδο, κτηματικής εταιρίας του Δημοσίου 4,5 στρέμματα, στην οδό Ορφέως 222 στον Ελαιώνα
3. Οικόπεδο 6,5 στρέμματα, στην οδό Ορφέως 191, στον Ελαιώνα, Δήμος Αιγάλεω. Το ανωτέρω οικόπεδο είναι ελεύθερος χώρος προς απαλλοτρίωση, χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστο πράσινο.