Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δ. Μπίρμπας: Ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ωράριο στους Παιδικούς Σταθμούς

  
Ο Δήμος Αιγάλεω με ανακοίνωση του διαψεύδει την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν εφαρμόζει το νέο ωράριο του Παιδαγωγικού προσωπικού στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και αποσαφηνίζει το καθεστώς στο Δήμο:



           " Με έκπληξη και απορία, διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την από 25 Φεβρουαρίου 2016 ανακοίνωση της (αριθμ. πρωτ.: 198),  καταγγέλλει το Δήμο Αιγάλεω ότι δεν εφαρμόζει το νέο ωράριο του Παιδαγωγικού προσωπικού στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
  •             Πληροφορούμε ότι ο Δήμαρχος Αιγάλεω την προηγούμενη της ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε σχετικά με το νέο ωράριο και δήλωσε ότι θα περιμένει την εγκύκλιο του Υπουργείου για τον τρόπο εφαρμογής της ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Δεσμεύτηκε δε ότι όσοι εργασθούν πέραν του νέου ωραρίου τους, θα αποζημιωθούν με υπερωρίες.
            Είναι απορίας άξιον γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται μόνο στο Δήμο Αιγάλεω, όταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μειοψήφησε στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, που διαφωνούσε με την σχετική ρύθμιση.     
  •             Μας προβληματίζουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Αιγάλεω κατηγορείται με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες."