Με την κατεδάφιση ενός ακόμη επικίνδυνου κτιρίου, συνεχίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η επιχείρηση εκκαθάρισης του Δήμου από τα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και τη δημόσια υγεία, ακίνητα.
«Συνεχίζουμε συστηματικά την κατεδάφιση των κτιρίων που είτε έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό είτε έχουν κριθεί επικίνδυνα για διάφορους άλλους λόγους. Σήμερα προχωρήσαμε σε μια σημαντική παρέμβαση αφού το επικίνδυνο διώροφο ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και τώρα με την κατεδάφισή του αλλάζει πλέον η όψη της γειτονιάς», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, που επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες κατεδάφισης.
«Πέραν του ότι τα κτίρια αυτά είναι ακατάλληλα προς χρήση και εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και διερχόμενα οχήματα, αλλοιώνουν επίσης την αισθητική εικόνα της πόλης μας, ενώ αποτελούν και εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας λόγω της εγκατάλειψής τους», πρόσθεσε ο κ. Σχίζας, οι υπηρεσίες του οποίου έχουν κατεδαφίσει πάνω από δεκαπέντε τέτοια κτίρια από τα τέλη του 2015, όταν ξεκίνησε η καταγραφή τους σε συνεργασία με την Πολεοδομία, η οποία υπό τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χατζητρακόσια εκδίδει τις άδειες κατεδάφισης.
Έτσι, από την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατεδάφιση ενός διώροφου κτιρίου (κατοικία και μαγαζιά) που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και της οδού Οδυσσέα Ελύτη, στο κέντρο της πόλης των Άνω Λιοσίων. Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες η Τεχνική Υπηρεσία θα παρέμβει σε ένα ακόμη επικίνδυνο ακίνητο, ενώ, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, «θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η “εκκαθάριση” προκειμένου να σταματήσει η επιβάρυνση του Δήμου από κτίρια που έχουν σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας».
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης, οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Καθαριότητας υπό τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη θα απομακρύνουν τα μπάζα, τα οποία ο Δήμος Φυλής έχει καταφέρει να αξιοποιεί ανακυκλώνοντάς τα. «Τα μπάζα από τις κατεδαφίσεις δεν καταλήγουν στη χωματερή αλλά οφείλουμε να τα μεταφέρουμε σε αδειοδοτημένους χώρους απόρριψης μπαζών με υψηλό μεταφορικό κόστος και δαπάνη. Η υπηρεσία μας, πλέον, διαχειρίζεται η ίδια τα μπάζα στο εργοτάξιο, όπου ειδικός σπαστήρας με ειδική επεξεργασία τα ανακυκλώνει σε οικοδομικά υλικά, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται σε έργα ύδρευσης», τόνισε ο κ. Οικονομάκης, υπογραμμίζοντας:
«Έτσι ο Δήμος έχει διπλό όφελος εξοικονομώντας πόρους αφ’ ενός από το κόστος μεταφοράς και απόρριψης των μπαζών και αφ’ ετέρου από τη μείωση της δαπάνης για αγορά οικοδομικών υλικών».
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ