Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Ύδρευση του Οικισμού Πανοράματος.


«Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Ήδη από την προηγούμενη θητεία μας είχαμε πιστέψει σε αυτό το έργο και το είχαμε ξεκινήσει με πολλές δυσκολίες και εμπόδια. 

Από την πρώτη στιγμή της τωρινής μας διοίκησης το θέσαμε ξανά ως βασική μας προτεραιότητα. 

Σήμερα νιώθω ικανοποίηση και χαρά που καταφέραμε να επανεκινήσουμε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Οικισμού Πανοράματος.

Θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, την στασιμότητα και την απραγία των προηγούμενων ετών για να παραδώσουμε ένα έργο πνοής, ένα έργο που θα εξασφαλίσει ένα ποιοτικότερο τρόπο διαβίωσης για τους πολίτες.», 

τόνισε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο για να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για την έναρξη των εργασιών.


Μετά την πολύμηνη και εντατική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που κατάφερε την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής ώστε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από δικούς της Πόρους, τη διενέργεια ενός δύσκολου Διαγωνισμού, την έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, την υπογραφή της Σύμβασης και την τοποθέτηση του Εργολάβου ξεκίνησε το έργο «Ολοκλήρωση εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πανοράματος Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας».

Η ιστορία του έργου ξεκινά ήδη από την προηγούμενη διοίκηση της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη, κατά την οποία είχε κατασκευαστεί ο κεντρικός αγωγός που διασχίζει παραπλεύρως όλη την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών και φθάνει μέχρι την είσοδο του Οικισμού. 


Μετά μεσολάβησε μία περίοδος στασιμότητας και απραξίας καθώς τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσπάθεια ώστε το έργο να προχωρήσει ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των πολιτών.

Σήμερα μετά την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών ένα έργο υποδομής και προόδου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του τόπου ξεκίνησε ξανά και με εντατικούς ρυθμούς ώστε να κερδηθεί ο άδικα χαμένος χρόνος των τελευταίων ετών.


ΔΗΜΟΣ  ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ