Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Κλειδώνω κι αμπαρώνω κι ο κλέφτης μέσα είναι !!!

 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ, ΣΧΕΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

''Tο Σάββατο 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» τα εγκαίνια της Έκθεσης «Γυναίκα και Τέχνη» που διοργανώθηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά από το Γραφείο Ισότητας των Φύλων.

Μεγάλος αριθμός γυναικών της πόλης μας που ασχολούνται με την καλλιτεχνική δημιουργία κάθε μορφής έλαβαν μέρος στην Έκθεση, με στόχο όχι μόνο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό αλλά και να δημιουργήσουν ένα δίαυλο καλλιτεχνικής επικοινωνίας μεταξύ τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, και μέσα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, οι επίσημοι απένειμαν στις συμμετέχουσες αναμνηστικούς επαίνους για την συμμετοχή τους στην Έκθεση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κα Ασπασία Αρετάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάκης Ζάχαρης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάννα Χριστόγλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιος Βασιλειάδης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μπέσης και κα Ελένη Μπάστα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 13/4/2016 και ώρες 14:00 – 21:00.''

Την 1η μέρα, βλέπουμε πως πήγαν κάποιοι, προφανώς επειδή θα υπήρχαν και οι επίσημοι

Διαβάζοντας κάποιος το παραπάνω κείμενο, φαντάζεται πως όλα κύλησαν όμορφα κι ωραία.
Ε, λοιπόν σας πληροφορώ πως
 οι 2 επισκέψεις μου σε ώρες λειτουργίας της έκθεσης, πιστοποιούν πως τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά

Είναι λοιπόν Κυριακή-απόγευμα 10ης Απρίλη 2016, βρίσκομαι έξω από το Πνευματικό Κέντρο ''Γιάννης Ρίτσος'', κοιτάω το ρολόι μου και βλέπω πως η ώρα είναι 4 και μισή.
 Σκέφτομαι, η ενημέρωση προ πολλών ημερών από τον Δήμο έγραφε πως η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα εώς και την Τετάρτη, από τις 5 εώς τις 8 το απόγευμα. Ανεβαίνω λοιπόν διστακτικά τα σκαλιά, νομίζοντας πως οι άνθρωποι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να δεχθούν κόσμο.
 Γρήγορα διαπιστώνω πως η έκθεση είναι ανοιχτή και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων εκεί, ενημερώθηκαν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε αλλαγή των επισκέψιμων ωρών.
Αποτέλεσμα αυτού, μία μέρα σαν την Κυριακή, που ήλπιζαν πως θα έχουν αρκετό κόσμο, εκείνοι βρισκόντουσταν εκεί από τις 11 το πρωί και κανένας, μα κανένας επισκέπτης δεν μπήκε μέσα !!!
Κυριακή-απόγευμα, μόνοι τους οι εκθέτες, περιμένουν κόσμο, μάταια όμως..
 Μόλις έμαθαν την ιδιότητα μου, ''έπεσαν πάνω μου'', διψασμένοι για ''σταγόνες προβολής'' και μου διατύπωσαν τα συνολικά παράπονα τους για την ανύπαρκτη βοήθεια του Δήμου, στο θέμα προβολής και διαφήμισης του εγχειρήματος αυτού.
  Αναζήτησα στον χώρο της έκθεσης, κάποιον υπεύθυνο από τον Δήμο για να με ενημερώσει αλλά όλοι μου είπαν πως δεν είναι εκεί...συγκεκριμένα άκουσα την φράση ''κάπου είχε πάει για λίγο''.

 Δεν θα το κρύψω, η παραμονή μου στον χώρο την Κυριακή, διήρκησε όχι παραπάνω από 45 λεπτά. Ειλικρινά εκείνη την στιγμή, δεν έδωσα μέγιστη σημασία στα λεγόμενα τους, ήθελα να πιστεύω πως είναι υπερβολές και στηρίζονταν σε αυθαίρετα και γρήγορα συμπεράσματα.
 Υποσχέθηκα στους ανθρώπους πως θα ξαναπεράσω μόλις μπορέσω, έχοντας βέβαια ως έναν από τους κύριους σκοπούς, να μιλήσω στον χώρο με τον υπεύθυνο [από τον Δήμο] της έκθεσης.

 Αυτό λοιπόν το ''μόλις μπορέσω'' έγινε την Τετάρτη το απόγευμα, λίγες ώρες πριν τελειώσει για πάντα, η συγκεκριμένη έκθεση. Παρέμεινα στον χώρο για αρκετές ώρες, υπεύθυνο του Δήμου για την έκθεση, δεν συνάντησα ποτέ....μέχρι και ελάχιστα λεπτά πριν το κλείσιμο.
Ε, στο χρονικό διάστημα αυτό, έγιναν τα ''αποκαλυπτήρια''....Με ενημέρωσαν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, πως ο υπεύθυνος του Δήμου για την έκθεση, δεν πέρασε καθόλου από εκεί παρά μόνο την ημέρα των εγκαινείων [Σαββάτο]. Είχε παραδώσει τα κλειδιά σε κάποια εκθέτη και μάλλον θα περνούσε στο κλείσιμο της έκθεσης για να πάρει τα κλειδιά.
Αναγκάστηκαν μόνοι τους, να οργανωθούν δημιουργώντας μία πρόχειρη και ανεπίσημη ομάδα συντονισμού. Έφτιαξαν έναν πίνακα που ενημέρωνε για τις ώρες λειτουργίας, στην είσοδο του κτιρίου [δεν υπήρχε αυτό, την Κυριακή].
Η πρόχειρη ταμπέλα που έφτιαξαν οι εκθέτες την Δευτέρα
 Το απίστευτο βέβαια που μου καταγγέλθηκε, ήταν πως την Δευτέρα το πρωί, όταν άνοιξαν, βρήκαν μέσα στον χώρο, ανθρώπους άσχετους με την έκθεση, δεν τους γνώριζαν.
 Κάποιοι μου είπαν πως ίσως να ήταν από κάποια θεατρική ομάδα και μπήκαν 
από μία πλαινή πόρτα.
 Δηλαδή στον χώρο που τους είχε παραχωρήσει ο Δήμος για να έχουν τα εκθέματα τους,
 σε ''απόσταση αναπνοής'' από τα αντικείμενα, κινούνταν άλλοι άνθρωποι, σε ώρες που η έκθεση δεν λειτουργούσε !!!